CAPBUN: DESEMNAREA CANDIDATILOR PNL A FOST STATUTARA, PANA S-A VAZUT REZULTATUL

Primarul comunei Bertestii de Jos, Costel Capbun (PNL), neaga ca ar fi participat la vreun “aranjament” de natura sa afecteze corectitudinea votului dat in sedinta de zilele trecute, in care s-au desemnat candidatii PNL Braila la alegerile parlamentare. Capbun spune ca fostul presedinte PNL Braila, Vasile Cortez – care a demisionat ieri din functie – a interpretat gresit o discutie dintre ei si a tras o concluzie gresita, daca este de parere ca el ar fi stiut dinainte rezultatul votului si ca ar fi existat niste aranjamente de culise, care au viciat acest rezultat.

Mai exact, primarul de Bertesti face referire la o recenta declaratie a lui Cortez, care spunea ca a fost intrebat inainte vot de catre Capbun cine vrea sa iasa pe locul 2, pe lista de candidati, si ca atare, a tras concluzia ca primarul stia dinainte cine o sa iasa la vot si putea sa influenteze lucrurile, in privita persoanei care iesea pe locul 2.

“L-am intrebat pe domnul Cortez care este varianta dumnealui, cu cine ar vrea sa mearga pe lista, nu l-am intrebat cine vrea sa fie pe locul 2, ca nu hotarasc eu cine sa fie pe locul 2. Ponderea mea la vot a fost pana in 3%. Asta l-am intrebat pe domnul Cortez si era si normal sa-l intreb, pentru ca dumnealui mi-a cerut sa ne intalnim si nu i-am spus altceva decat sa respectam statutul, ca daca este statutar, totul este in regula, asta am discutat cu domnul Cortez. El a vrut sa ne intalnim si sa punem la punct modul de a se vota. Era totul statutar, pana s-a vazut rezultatul alegerilor, dupa aceea, au fost oamenii nemultumiti…

Asta l-am intrebat pe domnul Cortez si asta am vrut sa-si spun, nu ca impuneam eu pe cineva pe locul 2, voiam sa ne spuna dumnealui, in calitate de presedinte, cu cine merge. Acum, nu stiu ce-a gandit dumnealui… Imi pare rau, pentru ca a fost colaborare intre noi timp de ani de zile si ne-am impacat bine si ne impacam si in continuare. Nu este vinovat domnul Cortez”, a declarat Costel Capbun pentru MD Press.