CAPBUN: NOI, PRIMARII LIBERALI, AM ADUS 26.000 DE VOTURI. VI SE PARE ANORMAL SA FIE PARLAMENTAR UNUL DINTRE NOI?

Primarul comunei Bertestii de Jos, Costel Capbun (PNL), a declarat pentru MD Press ca nu a existat niciun aranjament de culise anterior votului pentru desemnarea listei de candidati ai PNL Braila pentru alegerile parlamentare, asa cum acuza fostul presedinte al organizatiei Vasile Cortez. Capbun spune ca a existat doar o discutie si o intelegere intre primarii liberali din judet, care au considerat ca este corect ca intre viitorii parlamentari PNL sa fie si un primar, pentru ca ei sa fie reprezentanti in forul legislativ de unul de-al lor, care le stie problemele si ii poate ajuta cel mai bine.

In plus, Costel Capbun este de parere ca opinia primarilor liberali ar trebui sa aiba o importanta mai mare decat a avut pana acum, in forul de conducere al PNL Braila, fiindca si aportul lor in ceea ce priveste numarul de voturi obtinut de organizatie la alegerile locale a fost unul substantial: “Ce aranjamente? Daca noi, primarii, am hotarat  sa-l sustinem pe Popa Radu, asta nu cred ca este un aranjament. In conditiile in care noi, primarii liberali, am avut 26.000 de voturi, pe vot politic, pe judet si municipiul numai 11.000 de voturi, nu vi se parea normal ca noi sa punem un reprezentant din randul nostru? Pe cine sa punem? Asta a fost opinia noastra, a primarilor, majoritatea primarilor am hotarat sa mergem pe Popa Radu, ca si candidat. Vi se pare ceva anormal? A fost un primar pe lista de candidati. Care-i problema? Si cu ce ma reprezinta mai mult X sau Y, care erau candidati, decat un primar? E singurul judet in care s-a facut treaba asta?

Asta a fost optiunea noastra; o considerati aranjament? Daca o considerati aranjament, fiecare sa interpreteze cum vrea, dar eu nu cred ca este aranjament. Pentru locul 1 pe lista, daca nu toti, dar 95% dintre noi l-am votat pe Popa Radu. Care e problema? Ca daca nu eram noi, primarii… se intampla ca la Buzau, sa ramana doar 3 primari in PNL, restul sa plece in toate partile!”.