Chiriac, despre Canciu si Gheorghita: Se pare ca cei doi pot rezolva toate problemele singuri-singurei. Sunt foarte capabili, nu au nevoie de CJ

img_0234

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a anuntat ca la licitatia pentru Programul Lapte-corn s-au inscris pana acum doua firme pe componenta corn si niciuna, pentru componenta lapte. Chiriac a spus insa ca nu stie care sunt firmele inscrise la licitatia pentru corn, fiindca nu l-a interesat acest aspect. El a precizat ca la inceputul saptamanii viitoare se vor deschide ofertele si ca in cazul in care va fi nevoie, sa va relua licitatia pentru lapte intr-o procedura cat mai rapida, insa nu are de gand sa apeleze la varianta achizitiei directe, ca sa nu existe niciun fel de suspiciuni in acest domeniu.

Chiriac a mai declarat ca isi doreste sa se ofere copiilor produse de calitate si sa nu mai existe nemultumiri in acest domeniu, asa cum s-a mai intamplat in anii trecuti.

L-am intrebat pe presedintele CJ cat de corect crede ca va fi controlul facut in ceea ce priveste calitatea  produselor alimentare livrate elevilor, in conditiile in care sef pe domeniul de achizitii in CJ este Catalin Murea, varul lui Stefan Radulescu – cel ce este patronul firmei care in anii trecuti a castigat licitatiile pe Programul lapte-corn -, iar inspector scolar general adjunct este Dan Gheorghita, fratele Danielei Radulescu – cea care este administratorul firmei amintite. Iulian Chiriac ne-a dat asigurari ca se va ocupa personal de verificarea calitatii laptelui si a cornului, pe parcursul anului scolar, ca un gen de “supracontrol”.

Chestionat daca a avut pana acum vreo discutie cu inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, in privinta Programului Lapte-corn sau pe orice tema legata de invatamant, seful judetului ne-a declarat ca a avut o singura discutie cu acesta, la o sedinta la care s-au intalnit intamplator si la fel s-a intamplat si cu adjunctul de la ISJ, Dan Gheorghita: “Se pare ca cei doi domni, domnul inspector scolar general si domnul inspector scolar general adjunct, pot rezolva toate problemele  singuri-singurei. Sunt foarte capabili, deci nu au nevoie de CJ”.

(foto – inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu si adjunctul lui, Dan Gheorghita)

Declaratiile sefului judetului, Iulian Chiriac, aici: