Chiriac, despre conducerea Spitalului Judetean: Se pare ca oamenii ori nu isi fac treaba, ori nu stiu

p1190088

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, considera ca este dreptul asistentilor cu studii superioare din Spitalul Judetean sa ceara sa fie incadrati pe posturi adecvate studiilor lor si sa aiba salarii mai mari. Chiriac a declarat astazi ca legea impune ca salariul unui asistent cu studii superioare sa fie mai mare decat cel unui asistent care a terminat o scoala postliceala si ca atare, Spitalul Judetean trebuie sa le gaseasca acestora posturi corespunzatoare si sa le mareasca si salariile.

Seful judetului a precizat insa ca aceste majorarile de salarii vor afecta bugetul Spitalului si ca trebuie gasite solutii pentru o echilibrare a bugetului si acest lucru, in opinia sa, se poate face, printre altele, printr-o reorganizare.

In acest context, al reorganizarii si al utilizarii cu eficienta maxima a personalului cu studii superioare din Spitalul Judetean, l-am intrebat pe Iulian Chiriac daca n-ar fi o idee buna sa fie reanalizat si cazul sefului Serviciului administrativ, Nicolae Grozea, un tehnician incadrat cu delegatie pe acest post in urma cu ani de zile, in ideea ca se vada concurs, la un moment dat – moment care inca n-a sosit. Mai exact, este vorba despre cel care, potrivit consilierului judetean Catalin Iordache – care este si membru in CA al Spitalului Judetean -, ar fi fost angajat in postul de sef Serviciu administrativ in baza faptului ca a fost coleg de banca al fostului primar Aurel Simionescu. Mai mult, Iordache a declarat ca situatia lui Nicolae Grozea ar fi fost semnalata si in raportul Corpului de control al Ministerului Sanatatii, care a considerat ca persoana in cauza nu intruneste conditiile legale pentru a ocupa acel post.

Presedintele CJ a declarat ca va solicita conducerii Spitalului Judetean sa ii prezinte modul in care a rezolvat problemele semnalate in raportul amintit, cea a fost intocmit dupa controlul din primavara acestui an: “Se pare ca oamenii ori nu isi fac treaba, ori nu stiu, si ar fi bine sa rezolve si sa puna in aplicare toate chestiunile semnalate in acest raport”.

Chiriac a mai precizat ca personal, nu a citit acel raport, dat fiind ca la acea vreme nu era la CJ Braila, astfel incat nu stie exact daca in document este semnalat cazul lui Nicolae Grozea, sau nu.