CHIRIAC: MA VOI HOTARI CAT DE CURAND IN PRIVINTA FIRMEI “ROCREATIV”

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, este nemultumit de faptul ca inca nu exista o strategie coerenta pentru firma “Rocreativ”, care sa cuprinda nu doar obiective de natura turistica, ci si obiective financiare clare. Seful judetului spune Reliana Bogdan – care a fost desemnata sa conduca in urmatorii 4 ani aceasta firma a CJ – i-a adus propunerile sale in ceea ce priveste posibilele obiective care sa fie trecute in contractul de management, iar acestea sunt studiate in prezent de juristi.

Iulian Chiriac a declarat astazi ca va lua o hotarare cat de curand in privinta “Rocreativ”, iar Reliana Bogdan va avea de ales: ori semneaza un contract de management cu indicatori economici clari, ori renunta la postul respectiv.

“Mi-a adus cateva planuri, mi-a adus vreo 10 coli scrise. Nu vreau eu sa iau hotararea, am dat la Directia juridica sa ne uitam pe ele si am avut inca o discutie cu doamna Reliana Bogdan. Eu i-am dat termen 15 septembrie, nu s-a intamplat nimic, dar, din pacate, mi se pare ca amanam foarte mult o anumita decizie si ma voi hotari cat de curand. Adica vom veni cu obiectivele clare in fata, in plenul AGA de la <<Rocreativ>> si doamna va spune daca isi va asuma sau nu isi va asuma obiectivele si semnarea contractului de mandat. Este foarte clar, nu putem merge mai departe la <<Rocreativ>> decat pe un contract de mandat cu niste obiective foarte clare, obiective de bun simt, pana la urma, dar intre acestea trebuie sa existe si niste obiective economice, ca pana la urma si la coada, <<Rocreativ>> este o societate comerciala. Doamna Bogdan, daca nu isi asuma si asta, e hotararea dansei.

Incercam sa gasim solutia cea mai buna. Eu nu vorbesc de persoane acum, dar mi-as dori ca la <<Rocreativ>> sa fie un manager care sa aiba o viziune in ceea ce inseamna turismul brailean, dar nu numai viziunea din punct de vedere turistic, ci si din punct de vedere al societatii comerciale, ca pana la urma vorbim de bani publici si trebuie sa vedem cum ii investim, astfel incat la un moment dat, in sase de luni, intr-un an de zile, sa aduca plus valoare acestei societati”, a spus presedintele CJ Braila.

Amintim ca timp de 2 ani de zile, sub conducerea Relianei Bogdan – care si-a incasat luna de luna salariul -, firma „Rocreativ” a functionat numai pe hartie, neavand nicio activitate concreta. Prima activitate a „Rocreativ” s-a inregistrat abia in luna aprilie a acestui an, cand a fost deschis un magazin de suveniruri.