Chiriac: Nu cred ca managerul Iugulescu n-a auzit cum se procedeaza, cand e vorba de posibile angajari pe baza de spaga

img_0652

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a admis astazi ca l-a sunat personal pe managerul Spitalului Judetean, Mihail Iugulescu, caruia i-a cerut sa intre in conferinta de presa pe care acesta incerca sa o evite si sa raspunda personal ziaristilor in legatura cu zvonurile ca se da spaga la angajarile in spital.

Chiriac a declarat ca a aflat ca directorul de ingrijiri, Olguta Crivat, a anuntat in acea conferinta de presa ca va ramane in comisiile care examineaza candidatii pentru posturile scoase la concurs si a precizat ca este la latitudinea ei sa demonstreze o totala transparenta in ceea ce priveste desfasurarea acestor concursuri. Desi Crivat a explicat ca potrivit legii, directorul de ingrijiri trebuie sa faca parte din comisiile de examen si din acest motiv, nu poate renunta la calitatea de presedinte de comisie,  seful CJ ramane la parerea ca ar fi mai bine ca aceasta sa nu se mai implice in concursurile pentru angajari.

L-am intrebat pe seful judetului daca il crede pe managerul Mihail Iugulescu, atunci cand acesta sustine ca desi lucreaza de zeci de ani in acest spital si desi a auzit si el zvonuri legate de faptul ca s-ar da spaga la angajari, n-a auzit niciodata si n-are nicio idee cum s-ar proceda, ca sa se “aranjeze” lucrurile in asa fel, incat sa castige concursul cel care a dat spaga.

“Eu nu cred ca n-a auzit. Pe surse, fiecare a auzit anumite aspecte legate de anumite proceduri sau anumite intamplari din Spitalul Judetean. Ar fi trebuit sa se gandeasca, sa ia masuri, sa-si ia mai multe informatii asupra acestor aspecte si sa procedeze in consecinta. Pana la urma, este managerul spitalului si trebuie sa-si asume tot ceea ce inseamna buna functionalitate a acelui spital”, a raspuns Iulian Chiriac.