Chiriac: Statistic vorbind, se spune ca intre 50% si 70% din “urgentele” de la UPU nu sunt urgente

P1090854

Desi in campania electorala, partidele locale s-au intrecut in promisiuni legate de infiintarea unor centre de permanenta care sa asigure servicii medicale pentru populatia Brailei si in perioadele in care medicii de familie nu sunt la cabinet si sa degreveze, astfel, Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean, mai nou, pare ca situatia nu este atat de simpla precum parea inainte de alegeri.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a declarat astazi ca ia in calcul si aceasta varianta, a infiintarii unor centre de permanenta, insa practic, in afara unor declaratii de bune intentii, nu exista nicio idee  concreta despre cum s-ar putea realiza acest lucru.

Chiriac este convins ca trebuie facut ceva pentru degrevarea Unitatii de Primiri Urgente de pacientii care au afectiuni ce nu reprezinta urgente si care sunt nemultumiti ca asteapta ore in sir, pana sa-i vada un medic. Presedintele CJ a precizat ca numai anul trecut au fost cateva sute de mii de cazuri care au trecut prin UPU Braila, peste numarul total al populatiei judetului: “Statistic vorbind, se spune ca intre 50 si 70% din <<urgentele>> de la UPU nu sunt urgente. Redirectionand aceasta problema a non-urgentelor catre alte centre, fie centre de permanenta, fie medicina de familie, am putea degreva putin partea de UPU, astfel incat oamenii sa fie mai relaxati si sa rezolve intr-adevar urgentele respective”.

Chiriac a explicat ca autoritatile locale incearca sa se atraga noi medici la Spitalul Judetean si la UPU, prin oferirea unor locuinte de serviciu si a unor stimulente financiare are pot ajunge la 2500 ron, insa nu sunt foarte multi doctori dornici sa vina in Braila, unde “universal lor e mai mic”, comparativ cu “universul mai frumos” din alte orase, care sunt centre universitare, sau din alte tari, unde sunt si mult mai bine platiti.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: