CONSILIERUL ANCUTA: PRIMARITA DE VADENI INCHIDE OCHII LA ILEGALITATI PENTRU CA-SI PRIMESTE OSUL DE ROS

14449997_10205511467584599_2209755525354892886_n

Consilierul comunal Cristian Ancuta (ALDE) se arata indignat ca in localitatea Vadeni sunt tolerati crescatorii de ovine care-si tin animalele si nutretul chiar in mijlocul satelor, punand in pericol localnicii. Ancuta a mai sesizat in cursul acestui an, pe cand era consilier judetean, problema saivanelor amenjate in apropierea caselor si chiar in apropierea Primariei si a cerut la momentul respectiv ca specialistii ISU sa verifice daca sunt respectate normele legale in domeniul prevenirii incendiilor si sa ia masuri, insa alesul local spune ca nimic nu s-a schimbat de atunci. Mai mult, intr-un comentariu facut pe o retea de socializare, Ancuta o acuza pe primarita de Vadeni, Stanca Coman, ca ar “inchide ochii la ilegalitati, pentru ca-si primeste osul de ros si branzica de regim”. Potrivit consilierului ALDE, 3 dintre crescatorii de oi „protejati” de primarita sunt consilieri PSD.

Cristian Ancuta aminteste ca atat anul trecut, cat si anul acesta, s-au inregistrat mai multe incendii la saivanele din comuna si le cere autoritatilor locale sa intervina, inainte sa se intample o nenorocire si sa moara oameni nevinovati. Ancuta spune ca dincolo de mirosul insuportabil de balegar, marea problema il reprezinta nutretul – mai precis, cei circa 6.000 de baloti depozitati langa casele satenilor: “Comuna Vadeni … Sat fara caini sau mai bine zis; cu un primar care inchide ochii la ilegalitati pentru ca-si primeste osul de ros si branzica de regim!!!

Aceasta este situatia in Comuna Vadeni din cauza primarului care nu vrea sa ajute crescatorii de ovine ca acestia sa primeasca islaz ,ei fiind nevoiti sa-si creasca oile in mijlocul satelor (Pietroiu, Baldovinesti si Vadeni) si sa-si asigure nutretul langa saivane,pentru a trece iarna, alaturi de alte gospodarii care sunt obligate sa suporte mirosuri si pericolul incendiilor.
Acest lucru din pacate este foarte periculos pentru celelalte gospodarii care Doamne fereste daca izbucneste un incendiu de la atat nutret depozitat,ele vor fi in real pericol de foc iar victime pe timp de noapte pot fi inevitabile.
In calitate de consilier local al primariei Vadeni si la solicitarea proprietarilor invecinati cu acesti crescatori de animale cer public implicarea autoritatilor abilitate sa intervina asa cum au promis ca vor face in momentul in care am ridicat aceasta problema in Consiliul Judetean Braila(ISU,Primaria Vadeni, Camera Agricola a judetului Braila,Consiliul judetean ) pentru ca preventia si intrarea in legalitate sa previna incendii cum au fost cele din primavara acestui an in Pietroiu si in 2015 in Baldovinesti.
Daca nu vor fi facute aceste controale de catre ISU Braila si de catre Primaria Comunei Vadeni ,la cele peste 7 saivane din mijlocul satelor aferente Comunei Vadeni cer public demisia celor care conduc aceste institutii !!!

In imagini puteti vedea un saivan care este exact langa Primaria Vadeni de peste 10 ani si aici imi pun doar o singura intrebare ;chiar se poate ca un primar PSD sa poata proteja cu influenta partidulului pe toti,doar pentru interesele proprii, o ilegalitate peste capul tuturor celorlalti sefi de institutii?? Eu sper ca nu si ca vom intra in legalitate!”.

Primarita de Vadeni, Stanca Coman, a refuzat sa faca vreun comentariu in legatura cu declaratiile lui Ancuta.