CORTEZ: AM DEMISIONAT. AU FOST ARANJAMENTE INAINTE DE VOTUL PENTRU STABILIREA CANDIDATILOR SI A FOST VICIAT REZULTATUL

Presedintele PNL Braila, Vasile Cortez, a demisionat astazi din functie, dupa ce conducerea centrala a partidului i-a cerut socoteala cu privire la faptul ca la nivel local s-au facut “aranjamente” pentru ca sa fie votate anumite persoane ca si candidati ai organizatiei la alegerile parlamentare, iar el nu a stiut si nu a impiedicat acest lucru. Cortez ne-a declarat ca i s-a reprosat astazi, in Biroul Politic National, ca n-a prevenit astfel de manevre prin care a fost viciat rezultatul votului consultativ.

Fostul presedinte PNL Braila a admis ca a avut unele semnale ca sa fac manevre dubioase, cu o zi inainte de votul consultativ, insa nu a putut sa creada ca  sunt adevarate acele informatii. Cortez spune ca dupa acele prime suspiciuni, a avut certitudinea ca ceva este in neregula chiar in ziua votului consultativ, atunci cand primarul de Bertesti, Costel Capbun, l-a intrebat “cine vrea sa iasa pe locul 2” – ca si cum locul 1 pe lista la Camera si pe cea la Senat erau deja adjudecate: “Am decis sa-mi dau demisia, pur si simplu. Am facut un vot consultativ, dupa aceea au fost niste plecari la Bucuresti, ale unor colegi din organizatie, nu stiu pentru ce, probabil de teama ca nu bag in Biroul Judetean, pentru validare, lista cu candidati, asa cum a iesit din votul consultativ. M-am saturat sa ma sune toata lumea si am zis ca e mai bine sa stau deoparte si sa-mi vad de treaba mea.

Domnul Catalin Boboc mi-a spus chiar cu o seara inainte de vot ca au fost niste nereguli in judet, insa nu am crezut ca se pot intampla lucruri din astea… E vorba de aranjamente la vot, la asta ma refer. Au fost lucruri dinainte stiute, cum se voteaza, eu asa cred. Aranjamentele astea au viciat rezultatul votului.

Dupa discutia cu domnul Boboc, a doua zi dimineata m-am intalnit cu cel care s-a ocupat de votul asta, impreuna cu mine, primarul de la Bertesti, pe care eu il respect foarte mult, si el m-a intrebat pe cine vreau pe locul 2 pe lista. Si am spus <<Domnule, nu se poate, dar aveti o lista deja facuta, ce s-a intamplat?>>. Atunci mi-am dat seama ca directia e gresita, dar nu m-am pierdut, am mers mai departe cu votul pentru stabilirea candidatilor. Din cauza asta nu am propus lista nici in Biroul Politic Judetean, in seara aia.

Eu cu primarul din Bertesti am discutat toata procedura de vot…”.

Intrebat daca are impresia ca primarul de Bertesti, Costel Capbun, este implicat in acele “aranjamente”, Cortez ne-a declarat: “Nu, nu, dar venind si intrebandu-ma cine vreau sa iasa pe locul 2…”.

Precizam ca in locul lui Vasile Cortez, a fost desemnat presedinte interimar al PNL Braila Marian Petrache, care este prim-vicepresedinte PNL la nivel central.

Amintim ca in urma unui votului consultativ, au fost desemnati ca si candidati PNL la alegerile parlamentare urmatorii: Florin Carligea pe locul 1 la Senat, Radu Popa, primarul comunei Ciresu, pe locul 1 la Camera Deputatilor si consilierul judetean Danut Lungu pe 2, la Camera.