Cortez: Dupa iesirea mea din sedinta, Carligea i-a chemat inapoi pe cei care plecasera, dar n-au mai venit. Cei de la firma lui erau dupa program si n-a putut sa-i aduca…

p1190806

Presedintele PNL Braila, Vasile Cortez, ne-a declarat astazi ca lista cu candidati la alegerile parlamentare care a fost intocmita aseara, in urma consultarii cu primarii si presedintii de organizatii locale liberale, nu este cea definitiva, fiindca nu a fost validata de Biroul Politic Judetean. Cortez ne-a explicat ca desi era programat sa se desfasoare votul asupra listei amintite, in BPJ, tot in cursul zilei de ieri, acest lucru nu s-a mai intamplat, pentru ca discutiile s-au lungit foarte mult si era deja tarziu, iar lumea era obosita si tensionata: “S-a dat un vot consultativ al primarilor si al presedintilor de organizatii, din care au iesit candidatii, adica trei la Senat si sapte, la Camera Deputatilor. S-a intarziat foarte mult cu audierea candidatilor, plus ca a fost si interventia domnului Teodor Atanasiu si dupa aceea, a durat votul vreo 4 ore. Cei de la Biroul Judetean erau convocati la ora 18, stateau pe jos, au urcat apoi, nu mai era timp, asa ca am cerut sa amanam sedinta, pentru a vota lista de candidati miercuri sau joi, saptamana viitoare.

Lista care a rezultat din consultarile respective trebuie sa intre in Biroul Judetean, altfel nu se poate. Eu nu puteam sa fac un vot aseara, dupa 4 ore de asteptare, era si emotional, plus oboseala, asa ca n-am vrut sa fac un vot de validare a unor oameni si am cerut termen sa convoc Biroul la jumatatea saptamanii viitoare. Potrivit statutului, eu, ca presedinte, am dreptul sa convoc Biroul Judetean”.

L-am intrebat pe liderul PNL daca nu cumva sedinta s-a incheiat fiindca el, impreuna cu alti participanti, a parasit sala, dupa ce a fost jignit de catre colegul sau Florin Carligea, care l-a numit “pacalici”. Cortez a admis ca acesta  a fost unul dintre motivele care l-a determinat sa amane votul asupra listei de candidati, pentru saptamana viitoare. De asemenea, presedintele  PNL ne-a spus ca in lipsa sa si a celorlalti colegi care au parasit sala, Florin Carligea s-a erijat in conducator al asa-zisei sedinte, in calitate de prim-vicepresedinte al organizatiei, insa in sala ramasesera foarte putine persoane si nu era intrunit cvorumul necesar pentru validarea candidatilor. Cortez  ne-a mai informat ca prim-vicepresedintele  Carligea – care se grabea sa valideze lista pentru ca in acest fel, era validata si propria lui candidatura –  a facut eforturi sa aduca inapoi in sala cat mai multa lume, doar-doar s-o intruni numarul necesar de voturi, insa n-a reusit acest lucru: “El a vrut sa-si mai faca sedinta si s-a trezit ca are vreo 16 si a mai chemat si din cei care erau deja pe drum, fiindca plecasera, dar ei n-au mai venit. Se asezase in locul meu si… Si cei de la firma lui, de-acolo, erau liberi, erau dupa program si n-a putut sa-i aduca…

Lista de candidati trebuie sa se voteze in Biroul Judetean, lista este valabila dupa ce trece de Biroul Judetean. Asta a fost o consultare, ca sa vad si eu pe cine trimitem in Parlament.  Eu am cerut sa se amane sedinta, pentru ca am vazut ce era acolo, nu se mai putea continua… Eu ii respect pe membrii Biroului Politic Judetean si nu vreau sa fie o bataie de joc. Dar Carligea, daca s-a vazut acolo, a zis <<hai, repede!>>. Nu, rabdare! Suntem prima filiala PNL din tara care a facut aceste demersuri, sa stiti, deci mai este timp!”.

Cat despre declaratiile sale de ieri dimineata, cum ca ii va solicita senatorului Catalin Boboc sa nu mai candideze, pentru ca nu are o imagine buna in randul membrilor de partid si in electorat, Vasile Cortez a spus ca a decis ulterior sa-l lase pe acesta sa intre in procedura de vot, in cadrul sedintei: “Nu i-am mai cerut lui Boboc sa se retraga pentru ca el are dreptul sa candideze, a avut dosarul aprobat, ce sa fac, asta este! A candidat domnul Boboc ieri”.

Amintim ca in sedinta de ieri, cand s-a votat pentru locul 1 la Camera Deputatilor, Catalin Boboc a obtinut doar 4 voturi din circa 200.