Cortez: A fost un zvon ca Boboc e sustinut de la centru pentru o noua candidatura, dar nu e adevarat. El i-a promis lui Mihai Danut ca se retrage

p1110589

Presedintele PNL Braila, Vasile Cortez, a confirmat astazi ca lista prezentata de MD Press, cu liberalii care si-au exprimat in scris dorinta de a candida la alegerile parlamentare, este corecta. Cortez a precizat ca dintre cei care au aparut pe lista publicata de MD Press, doua persoane nu vor intra in discutie astazi, in sedinta in care se vor decide prin vot candidatii PNL Braila. Cei doi sunt Adrian Vacu si Costel Balan: “Ei si-au depus dosarele, dar le-am respins. Pe de alta parte, domnul senator Mihai Danut a trecut sa candideze la Camera Deputatilor pentru ca domnul Catalin Boboc i-a promis ca se retrage. Probabil ca a zis domul Mihai Danut ca are mai multe sanse la deputati… Domnul Boboc i-a promis domnului Mihai Danut ca se retrage, i-a spus asta pe holurile Parlamentului”.

Intrebat de ce a respins dosarele lui Balan si Vacu, liderul PNL ne-a spus: “Nu au imagine buna si nu pot sa-i duc in electorat, fiindca eu nu fac analiza pentru partid aici, eu fac analiza pentru brailenii cu drept de vot”.

Chestionat daca i se pare ca senatorul Catalin Boboc – ce-si doreste si el sa candideze – are o imagine mai buna, Cortez ne-a raspuns: “Nu, nu are o imagine mai buna. Boboc a avut o situatie … a fost senator si va rog sa ma credeti ca… eu am avut o discutie cu el si aseara si i-am spus ca nu e bine sa candideze; si la Brasov am avut o discutie ca nu e bine. S-a creat un moment foarte delicat la Brasov, ca a fost un zvon ca este sustinut de la centru, dar a doua zi dimineata am discutat cu cine trebuie si in prezenta persoanelor respective s-a lichidat acel zvon. Nu este sustinut de la centru”.

L-am intrebat pe presedintele PNL si daca primarul de Ciresu, Radu Popa, are o imagine  buna si poate fi “dus in electorat”, in conditiile in care Mihai si Alexandru Popa, cei doi fii ai acestuia, au fost, alaturi de un grup de prieteni de-ai lor, implicati unui scandal de proportii, in iunie 2014, in comuna Largu, din judetul Buzau, conflictul degenerand intr-o bataie cu bate si cutite. De asemenea, Alexandru Popa a fost acuzat ca ar fi batut cu pumnii si cu bata un barbat, in luna aprilie a acestui an, presa locala primind informatii  potrivit carora fiul primarului ar fi “smecherul Faureiului” si ar avea la activ mai multe episoade violente, in care si-a facut de cap, dand cu pumnul. In cauza amintita s-a deschis dosar penal.

Pe de alta parte, si despre primar insusi au aparut informatii ca n-ar fi un tip foarte tolerant. Spre exemplu, anul trecut, un barbat din satul Vultureni, comuna Ciresu, se plangea ziaristilor ca a ajuns să traiasca in teroare din cauza lui Radu Popa.

Vasile Cortez ne-a declarat ca nu vede ce legatura au faptele fiilor lui Popa, cu imaginea publica a acestuia: “Popa este un primar de 90% in comuna  lui, primarul Popa e un om care si-a vazut de treaba lui, nici in randul colegilor nu a iesit in evidenta cu ceva negativ, a fost un om respectat, este un om respectat de colegi”.

In ceea ce priveste faptul ca “ispravile” celor doi fii ai primarului au aparut in presa locala si nationala, acestia fiind implicati in diverse scandaluri si batai, liderul PNL a comentat: “Nu cred ca are relevant ce au facut copii. Poate sa fie asa ceva, daca el este un om integru?”.