CORTEZ: N-A FOST UN VOT CORECT LA DESEMNAREA CANDIDATILOR PNL, A FOST UN VOT DAT IMPOTRIVA UNOR PERSOANE

Fostul presedinte PNL Braila, Vasile Cortez – care a demisionat astazi din functie -, declara ca “este greu de inteles” modul in care au votat unii dintre primarii liberali la sedinta in care s-au stabilit candidatii organizatiei pentru alegerile parlamentare. Cortez spune ca au existat aranjamente de culise, ca sa iasa la vot persoanele care au fost stabilite drept candidati si nu altele, care poate, ar fi avut sanse sa iasa, daca nu se faceau aceste manevre.

Fostul presedinte PNL Braila a fost socat sa afle ca unii dintre colegii sai de partid s-au pretat la astfel de lucruri incorecte, desi el a avut incredere in ei si a dorit sa fie o consultare democratica si onesta: “Am si eu o gramada de intrebari despre ce a fost acolo, la vot. Nu stiu, mi-e greu sa fac niste aprecieri, la ora asta. N-as vrea sa supar pe nimeni, mai bine am iesit de la conducerea filialei, intr-un moment ca asta.

Cand mi-au spus 4 vicepresedinti ai partidului de la Bucuresti ce s-a intamplat la Braila in ultimele 48 de ore, inainte de vot, m-am simtit extrem de jignit si atunci am luat decizia de a demisiona din functia de presedinte si am spus ca s-ar putea sa renunt si la calitatea de consilier judetean. Cei de la Bucuresti stiau de aranjamentele de Braila, erau informati ce s-a intamplat; dupa ce s-a inscris un primar in cursa, totul s-a rasturnat, nu stiu… Ei spuneau ca n-a fost un vot dat corect, a fost un vot dat impotriva unor membri PNL.

Eu mi-am dorit foarte mult sa am un tablou complet  in legatura cu ce vrea judetul. Unii colegi de-ai mei, presedinti de organizatii din tara, au ales sa faca niste comisii pentru desemnarea candidatilor, altii au ales sa faca sondaje, fiecare a avut procedeul lui. Eu m-am incapatanat sa vad un vot de la 44 de oameni, sa vad cam cum vor ei sa fie clasa asta politica. Si am fost dezamagit…”.

Vasile Cortez nu a putut sa precizeze cum se va proceda acum cu lista de candidati PNL care, dupa cum spune el, a fost stabilita in urma unor aranjamente care au viciat rezultatul. Aceasta este o decizie pe care o va lua noul presedinte interimar al PNL, Marian Petrache, ce este asteptat miercuri la Braila.

Amintim ca in urma votului celor 44 de liberali, presedinti de organizatii din judet, au fost desemnati ca si candidati ai PNL Braila la alegerile parlamentare: consilierul judetean Florin Carligea (pe locul 1 la Senat), primarul comunei Ciresu, Radu Popa (locul 1 la Camera Deputatilor), consilierul judetean Danut Lungu (locul 2 la Camera Deputatilor).