CORTEZ: PNL BRAILA MERITA O ALTA LISTA DE CANDIDATI LA ALEGERILE PARLAMENTARE

Fostul presedinte PNL Braila, Vasile Cortez – care a demisionat astazi din aceasta functie -, declara ca este extrem de dezamagit de votul consultativ dat in interiorul organizatiei, pentru desemnarea candidatilor liberali la alegerile parlamentare. Cortez a precizat pentru MD Press ca nu este vorba doar despre dezamagirea pe care o simte dupa ce a constatat ca oameni in care avea incredere, colegi de partid, au facut aranjamente pe la spatele lui, ca sa iasa la vot cine doreau ei. Fostul presedinte mai este dezamagit si de rezultatul votului – despre care crede ca a fost viciat de acele manevre de culise – si sustine ca PNL Braila merita o alta lista de candidati, fiindca actuala lista este “prea mult pentru PNL”: “Eu ii respect pe toti cei de pe lista, dar mi se pare ca este prea mult pentru PNL, adica PNL merita o alta lista, ca sa iesi cu ea intr-o campanie electorala, in fata electoratului – si le-am atras atentia de la inceput, spunandu-le <<vreau sa votati cu capul, nu cu inima, votati nu pentru membrii de partid, ci pentru cei de afara, pentru electoratul nostru!>>.

Mi se pare destul de greu sa mergi sa sustii in fata electoratului acesti candidati. In plus, si plecarile astea la Bucuresti ale unora dintre colegii din PNL Braila… voiau sa se asigure, era nesiguranta cu privire la faptul ca nu o sa se respecte lista respectiva… nu inteleg… Si domnul Blaga m-a sunat pe mine si m-a intrebat cum procedez si i-am spus ca asta a iesit la vot, cu asta intru in Biroul Judetean. <<Iti multumesc frumos, am incredere in tine!>>. Doamna Alina Gorghiu, la fel. Dar sa te duci, de la Braila, pe capul lor… Nu stiu, nu prea e in regula, e o chestiune care nu mi-a placut si m-a facut sa nu vreau sa mai continui, ca si presedinte PNL Braila”.

Amintim ca in urma unui votului consultativ, au fost desemnati ca si candidati PNL la alegerile parlamentare urmatorii: consilierul judetean Florin Carligea pe locul 1 la Senat, Radu Popa, primarul comunei Ciresu, pe locul 1 la Camera Deputatilor si consilierul judetean Danut Lungu pe 2, la Camera.