Cum face Ovidiu Nechita opozitie de unul singur, in sedinta CJ

img_0636

One man show astazi, in sedinta CJ Braila, cand liberalul Ovidiu Nechita i-a iritat nu doar pe consilierii majoritatii, ci i-a facut sa se dezica de el si pe alesii PNL, dupa ce s-a pornit intr-o tirada din care nu a mai putut fi oprit. Problema a aparut la proiectul de hotarare privind alocarea sumei de 1 milion lei catre Handbal Club Dunarea, cand liberalul a vrut sa stie daca este legala aceasta decizie, in contextul in care potrivit legii, CJ nu are voie sa cuprinda in buget cheltuieli decat in limita surselor financiare existente. Nechita a mai intrebat de ce nu s-a luat o asemenea decizie la inceputul anului, atunci cand s-a aprobat bugetul CJ, si nu pe final de an si a continuat prin a protesta fata de faptul ca CJ mareste sumele directionate catre handbal, in timp ce Primaria municipiului le micsoreaza: “Venim si spunem: dam un milion, esalonat, cate 250 de mii si ne trezim acum, la jumatate anului, ca noi, cei de la CJ, am dat un milion, cei de la Primarie au spus ca dau si ei un milion, dar au dat doar 695 de mii de lei, deci au diminuat din suma, iar noi venim acum si dam din banii contribuabililor inca 1 milion de lei pentru cat? Pentru 3 sau 4 luni de zile! Pai eu cred ca nu este correct! Nu am nimic cu handbalul, chiar mai bucur pentru ce se intampla in handbal, dar asta nu inseamna ca dvs trebuie sa tineti cont numai de handbal; avem si volei, avem si dirt-track, avem si baschet, avem si fotbal, vad ca dvs pompati acesti bani, de fiecare data, din banii contribuabililor, fara sa analizati o situatie!”.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a incercat in repetate randuri sa-l opreasca pe liberal, fara sa reuseasca, iar alti consilieri au facut si ei remarci acide la adresa acestuia, insa fara efect.

Pana si seful grupului liberal, Vasile Cortez, s-a declarat de acord cu proiectul: “Gradul de risc sa se intample ceva este zero, vizavi de mandatul trecut, cand Dumitriu (Emilian Dumitriu, vicepresedinte CJ – n.r.) a fortat niste bani pe ultima suta de metri. Atunci gradul de risc a fost maxim”.

Abia dupa ce directorul economic al CJ, Maria Vlad, l-a asigurat ca totul este legal, Nechita s-a linistit.