Directorul de ingrijiri Crivat: Concursurile de angajare de la Spitalul Judetean sunt corecte

p1110177

Directorul de ingrijiri Olguta Crivat a declarat astazi ca nu a fost presedinte al comisiei de examen la toate concursurile pentru angajari care s-au facut la Spitalul Judetean Braila in ultimii ani, de cand ea ocupa functia amintita. Crivat a explicat ca la concursul organizat pentru angajari la UPU, altcineva a fost presedinte al comisiei de concurs, ea fiind doar un simplu membru al comisiei amintite si a comentat, in acest context, ca nu poate fi intrebata numai ea, despre toate concursurile de la unitatea amintita.

Cat priveste declaratiile facute la finele saptamanii trecute de catre managerul Spitalului Judetean,  Mihail Iugulescu, cum ca el ar fi alcatuit niste comisii de examen care sa asigure maxima corectitudine la concurs, insa acestea n-au rezistat prea mult, fiind apoi au fost schimbate de subordonatii sai care se ocupau de organizarea concursurilor, directorul de ingrijiri a explicat ca n-a fost chiar asa: “Ordinul 286 spune asa: membrii comisiei de concurs trebuie sa aiba o pregatire cel putin egala cu postul care se scoate la concurs. Domnul doctor, in Comitetul Director, ne-a spus asa: <<Vreau sa schimbati comisiile! Sa nu fie o singura comisie la toate concursurile!>>. Si atunci, in functie de concurs,  daca era pe o sectie de Cardiologie, de exemplu, din comisia respectiva facea parte asistentul sef din Cardiologie; la Urologie, facea parte asistentul sef pe Urologie. Iar docmnul doctor ne-a rugat sa fie transparenta totala si sa schimbam comisiile la fiecare concurs, asa cum spune si ordinul 286”.

In opinia directorului de ingrijiri, in ultimii ani, concursurile pentru angajari au fost organizate la Spitalul Judetean Braila de asa natura, incat practic nu a existat posibilitatea sa se faca manevre ilegale, pentru favorizarea unui posibil candidat care ar fi dat spaga. De altfel, potrivit Olgutai Crivat, toate reclamatiile scrise facute de persoanele care au declarat ca au dat spaga pentru angajare, vizeaza perioada de dinainte ca ea sa fie numita director de ingrijiri si sa faca parte din aceste comisii de examen.