DIRECTORUL VLAD, DESPRE DECLARATIILE PRESEDINTELUI CJ: NU MAI PERMIT SA FIU ATACATA. SE INCALCA LEGEA SI DREPTURILE MELE DE FUNCTIONAR PUBLIC

Directorul economic al Consiliului Judetean Braila, Maria Vlad, este indignata de comentariile pe care le-a facut astazi presedintele CJ, Iulian Chiriac, in legatura cu persoana ei. Maria Vlad a declarat pentru MD Press ca nu este adevarat ca ar fi incercat in vreun fel sa evite participarea sa la licitatia pe Programul Lapte-corn si ca ar fi afectat astfel procedura de licitatie – asa cum a afirmat Chiriac -, ci a avut probleme de sanatate reale, atunci cand a anuntat ca este bolnava si ca nu poate participa la intrunirea comisiei respective. Directorul economic ne-a mai spus ca legislatia prevede ca in cazul in care un membru al comisiei nu poate participa la o sedinta, acesta sa fie inlocuit cu unul dintre membrii de rezerva, ceea ce s-a si intamplat, deci lipsa sa nu a impiedicat cu nimic derularea procedurii.

In plus, directorul Vlad il contrazice pe seful sau administrativ si in ceea ce priveste acuzatia ca ar fi “lipsita de responsabilitate”, precizand ca este datoria sa sa desfasoare o activitate in limitele legii si exact asta face: “In primul rand, legat de procedura de licitatie – domnul presedinte a dat telefon si la Casa de Sanatate si peste tot, dar chiar sunt bolnava si am un istoric intreg. Problema mea de sanatate este una confidentiala, strict personala, nu are de ce sa se faca public asa ceva si nicidecum eu nu m-am dat deoparte de la aceste responsabilitati. Asa cum am participat la doua sedinte, puteam sa particip si la celelalte. Iar actiunea Lapte-corn nu este intarizata, isi urmeaza calendarul asa cum era programat. Nu e intarziata absolut deloc si prin lege, exista posibilitatea inlocuirii unui membru al comisiei, cu un membru de rezerva. Au fost 2 membri de rezerva, oricand putea sa inlocuiasca orice membru”.

Pe de alta parte, Maria Vlad ne-a declarat ca s-a saturat sa fie atacata in acest fel, prin declaratiile publice pe care le face presedintele CJ la adresa sa si ca nu va mai tolera astfel de lucruri: “Daca dumnealui face aceste lucruri, este responsabilitatea dumnealui si ii apartine decizia, insa eu nu pot sa accept asa ceva. Sunt documente care pot vorbi, exista legislatie in vigoare si nu mai pot sa mai permit ca sa fiu atacata ca persoana. Si nici macar ca functionar public. Nu pot sa mai accept asa ceva. Se incalca si legea, se incalca si drepturile mele de functionar si de persoana.

Eu nu am o problema <<subita>> de sanatate, eu am o problema mai din vechi, care nu a aparut acum. Nu mi se ofera concediu de odihna ori de cate ori imi doresc si eu, ca sa-mi rezolv problemele de sanatate, nu mi se acorda toate drepturile de functionar public. Nu incomodez cu nimic activitatea CJ, din contra, asigur legalitatea tuturor actiunilor, procedura de licitatie continua dupa un program bine stabilit si s-a tinut la orice data care a fost programata in calendarul licitatiei; procedura putea sa continue foarte bine, pentru ca existau doi membri de rezerva si prin legislatie chiar exista obligatia inlocuirii unui membru, in momentul in care este nevoie si consider ca actiunea Lapte-corn merge foarte corect si legal, exact de la data cand s-a demarat procedura”.