Dragomir acuza Inspectoratul Scolar: Sunt vicii de procedura in pregatirea concursurilor pentru directori!

p1120783

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este nemultumit in continuare de modul in care actioneaza conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, in legatura cu ocuparea functiilor de directori ai institutiilor de invatamant. Dragomir a explicat astazi ca se procedeaza incorect, in relatie cu Primaria, in demersurile ce tin de pregatirea privind organizarea concursurilor pentru directori, iar aceste greseli constituie un viciu de procedura ce pune sub semnul intrebarii chiar validitatea concursurilor respective.

Mai concret, potrivit reglementarilor in vigoare, din comisiile de examen organizate in cadrul fiecarei scoli trebuie sa faca parte si doua persoane nominalizate de Primarie. Consiliile de Administratie ale scolilor care organizeaza concurs trebuie sa solicite Primariei, in scris, desemnarea celor doua persoane, insa ISJ Braila nu a instruit la timp directorii in legatura cu perioada in care trebuie formate noile Consilii de Administratie – adica inainte de inceperea noului an scolar. Ca atare, acum, in lipsa acestor CA, directorii scolilor au fost nevoiti sa faca ei insisi solicitarea respectiva catre Primarie, ceea ce nu respecta normele legale.

“Guvernul a emis niste acte normative prin care trebuie organizate concursurile, numai ca in cazul Inspectoratului Scolar Braila ne aflam intr-un viciu de procedura si daca dansii continua la fel, vom ajunge la anularea concursurilor pentru directorii de scoli, pentru ca nu avem respectata procedura, din punctul meu de vedere. Am primit adrese de la peste 80% dintre unitatile de invatamant din Braila, prin care ni s-a solicitat sa desemnam doua persoane, doi reprezentanti ai administratiei publice, dar prin evitarea unei etape: nu au constituit Consiliile de Administratie care sa faca acest lucru. Deci suntem astazi intr-un viciu de preocedura. Noi doar am primit niste adrese, fara a se constitui Consiliile de Administratie. Din punctul meu de vedere, este o eroare foarte grava si cred ca Inspectoratul nu a comunicat cu scolile care sunt etapele ce trebuie facute in vederea organizarii acestui concurs, cu atat mai mult, cu cat mai exista si niste discutii privind faptul ca unii dintre cei care doresc sa participe la aceste concursuri nu au informatiile necesare privind planul de management al scolii. Deci este o discutie foarte aprinsa, care poate denatura rezultatele concursului”, a declarat edilul sef.