Dragomir: Nu pot sa-l demit pe Hahui. Numai seful lui, Traian Jipa, poate. Nu i-am cerut lui Jipa sa faca asta

p1120022  hahaui_1_1

Primarul Brailei,  Marian Dragomir, s-a aratat astazi dezamagit de situatia jenanta de la Politia Locala, cu politistul fotografiat in timp ce spala de zor o masina proprietate privata, cu care circula seful institutiei, Dumitru Hahui, si care a ajuns subiect pentru presa nationala. Dragomir considera ca “cea mai eleganta iesire” din aceasta situatie este ca directorul executiv adjunct al Politiei Locale sa-si dea demisia, lucrul pe care i l-a si cerut acestuia, insa a fost refuzat categoric.

Primarul a explicat ca va fi desemnata o comisie din cadrul Politiei Locale care va cerceta cazul si si-a exprimat speranta ca politistul care a fost suprins spaland masina sefului va recunoaste ca a fost pus sa faca asta  si nu a facut-o din proprie initiativa.

Edilul sef a mai spus ca indiferent cat l-a deranjat situatia si cat ar crede ca Hahui trebuie sa-si dea demisia, personal, nu are abilitatea legala de a-l demite, fiindca nu are contract de munca cu Primaria. Dragomir a mai afirmat ca singurul care il poate demite pe Dumitru Hahui (foto) este directorul executiv al Politiei Locale, Traian Jipa, insa nu i-a cerut acestuia sa ia o astfel de decizie, pentru ca asteapta rezultatul anchetei.

Oricum, in contextul in care relatiile intre Jipa si Hahui sunt unele extrem de stranse, cei doi fiind prieteni si lucrand impreuna de foarte multi ani, este greu de crezut ca directorul executiv al Politiei Locale il va demite pe adjunctul sau.

Declaratiile primarului, aici: