Dragomir: Unii numesc directorii de scoli, iar altii platesc!

P1190048

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca sunt mai multe scoli care au probleme ce inca n-au fost rezolvate pana  acum, desi mai sunt cateva zile inainte de inceptutul noului an scolar. Dragomir a precizat astazi ca nu a primit de la Inspectoratul Scolar nicio situatie in legatura cu pregatirea scolilor pentru inceptutul de an scolar, iar seful ISJ, Catalin Canciu, nu a fost interesat sa stea de vorba cu el pe aceasta tema, ca sa vada impreuna ce se mai poate face, pentru rezolvarea macar a unora dintre probleme.

De fapt, potrivit informatiilor noastre, in lipsa informatiilor de la ISJ, Primaria municipiului a sunat la fiecare scoala, rand pe rand, cerand date concrete in legatura cu pregatirea pentru noul an scolar. In plus, directorii de scoli care au avut nevoie de fonduri suplimentare pentru diverse lucrari facute pe ultima suta de metri sau pentru a obtine autorizatia de la ISU s-au adresat, la randul lor, direct Primariei.

Dragomir considera ca decizia inspectorului scolar general al judetului, Catalin Canciu, de a ignora complet Primaria municipiului, nu este cea mai potrivita, avand in vedere ca situatia scolilor la inceput de an scolar este o chestiune importanta, in care cele doua institutii – ISJ si Primaria – trebuie sa colaboreze in interesul copiilor.

Facand aluzie la recentele declaratii ale lui Canciu despre lista candidatilor ALDE, care “este cea mai respectata” si la faptul ca unii dintre canddatii ALDE au devenit brusc directori de scoli, edilul sef a comentat astazi ironic ca la Braila, “unii numesc directorii de scoli si altii platesc”: