DRAGOMIR: VOM AJUNGE CA TRANSPORTUL PUBLIC DE CALATORI SA FIE ASIGURAT DOAR DE BRAICAR

Primarul Brailei, Marian Dragomir, crede ca nu este deloc intamplator faptul ca timp de circa 7 ani, transportatorii de tip maxi-taxi au circulat pe traseele din municipiu fara sa aiba vreo nemultumire, iar in ultimele 2 luni, de cand s-au intensificat controalele si au fost luati la intrebari in legatura cu neplata redeventei, au inceput sa renunte unul cate unul la trasee, pe motiv ca nu sunt rentabile. Edilul sef crede ca “incet-incet”, se vor retrage toate firmele de maxi-taxi si se va ajunge ca transportul public de calatori pe raza orasului sa fie asigurat in exclusivitate de firma “Braicar”, a Consiliului Local Municipal: “Eu cred ca nimic nu este intamplator in aceasta situatie. Dansii au participat la licitatie, au semnat un contract care are si drepturi, si obligatii, iar in momentul in care a trebuit sa-si respecte obligatiile a fost mai greu un pic pentru unii dintre ei si acesta este motivul pentru care au renuntat la contracte, la trasee. Avem cazul unei societati care nu a respectat termenul de 90 de zile in care trebuia sa retraga mijloacele de transport si vom lua masurile necesare, dar dincolo de toate, eu cred ca incet-incet, ajungem, obligati, tot la transportul public, pe care eu il sustin”.
Primarul admite ca la ora actuala, nici firma “Braicar” nu asigura servicii ireprosabile, dar spune ca in timp, aceasta va fi dotata cu mijloace de transport moderne, cu care brailenii sa circule in conditii civilizate.
Marian Dragomir (PSD) a precizat, zambind, ca directorul “Braicar” a gasit o oferta buna pentru cumpararea in rate a unor autobuze second hand care aratau “destul de bine”, insa acestea erau rosii si nu a vrut sa se interpreteze politic aceasta achizitie, asa ca i-a cerut lui Cornel Sandulescu sa caute autobuze de alta culoare: “Acele autobuze erau rosii si toata lumea, inclusiv presa, ar fi spus ca primarul Dragomir a adus autobuze rosii in Braila”. (foto: scania.com)