Iordache: Grozea a fost numit sef la Serviciul administrativ al Spitalului Judetean pentru ca a fost colegul lui Simionescu

untitled

Consilierul judetean Catalin Iordache (PND), membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Braila, l-a somat ieri pe managerul unitatii, Mihail Iugulescu, sa-i spuna daca i s-a cerut sau nu de la Ministerul Sanatatii, in urma verificarilor facute de Corpul de control, sa-l schimbe din functie pe seful Serviciului administrativ, Nicolae Grozea. Catalin Iordache a declarat ca potrivit raportului intocmit de Corpul de control, Nicolae Grozea nu are nici macar studii liceale si ca in opinia sa, in afara de scoala de partid, principalul merit al acestuia este ca e prietenul fostului primar, Aurel Simionescu (PSD).

“S-au facut mai multe recomandari, dar nu mi s-a recomandat mie…”, a raspuns managerul Iugulescu.

Prezent la conferinta de presa organizata la spital, Catalin Iordache i-a cerut lui Iugulescu sa-i spuna daca seful Serviciului administrativ – care are “nume de comunist”, dupa cum a comentat consilierul judetean – are sau nu studii liceale. “Stiu ca i-ati promis domnului Simionescu faptul ca atat timp cat sunteti manager, n-o sa plece de aici! Si dvs stiti ca stiu! A fost numit pentru ca este coleg de banca cu domnul Simionescu, de-aia!”, i-a spus Iordache lui Iugulescu.

Ca de obicei, pe principiul ca “nu e spitalului lui” si ca el e “doar“ manager, Iugulescu a pasat motanul in curtea altuia – adica a sefei RUNOS, in cest caz. In ceea ce o priveste, sefa RUNOS, Daniela Simion, a negat ca in raportul Corpului de control ar fi fost vreo solicitare legata in mod special de Grozea si a precizat ca acesta ocupa postul cu delegatie de cativa ani, pana se va da concurs: “Functia dumnealui este de tehnician. Neavand posturi rezervate in schema, se poate da delegare de atributii, pentru diferite functii”

“Adica ati pus un tehnician sef acolo, fiindca n-ati gasit un sef acolo!”, a rezumat Iordache

“Da. Dar nu l-am pus-o eu”, a fost raspunsul sefei RUNOS, care a afirmat ca Grozea are si diploma de absolvire a liceului.

“Intr-un oras cu zeci de mii de someri, cu zeci de mii de oameni cu studii superioare…”

“Dar nu poti sa dai omul afara!”

“Dar puneti-l, doamna, sa schimbe suruburi, nu-i dati delegatie sa fie sef la nu stiu ce!”

“Dumnealui este numit de mai demult”

“Doamna Simion, in raportul ministrului si  in revenirea la raportul ministrului, pe care cu siguranta ati primit-o, scrie despre acest lucru, ca la Administrativ aveti un om care nu indeplineste studiile necesare pentru acest post. Eu stiam ca domnul Grozea are scoala profesionala si scoala de partid. Dvs spuneti ca are liceul. Daca imi aduceti si diploma, ar fi perfect!”, a mai spus consilierul judetean.

Desi initial a fost trimisa o persoana sa aduca diploma lui Grozea, ca sa fie prezentata consilierului judetean, managerul Iugulescu a cerut sa nu fie adus niciun document si l-a informat pe Iordache ca asemenea acte sunt scoase din dosarele spitalului numai in baza unei solicitari scrise, care trebuie aprobata si semnata de cei in drept.

Discutia pe tema prietenului fostului primar Aurel Simionescu, in toata splendoarea ei, aici: