Iugulescu: Am fost “curtat”, ca manager, de fel de fel de persoane, pentru angajari, dar intotdeauna am spus “se face concurs, nu exista alta cale”

p1090803

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, a declarat astazi ca a fost abordat, de-a lungul anilor, de diverse persoane care voiau sa fie angajate la unitatea amintita ocolind calea legala, adica aceea a concursului castigat corect, pe baza de competenta. El spune ca a refuzat intotdeauna astfel de solicitari si i-a indrumat pe cei care voiau sa fie angajati sa dea concurs si sa intre “pe usa din fata” a institutiei: “Evit sa fac lucruri care nu sunt dupa lege. Pot sa va asigur ca sunt un om cinstit, ca in timpul activitatii mele ca director medical si ca manager am fost <<curtat>> de fel de fel de persoane, ca intotdeauna am spus <<se face concurs, nu exista alta cale si intrati pe usa din fata, duceti-va unde trebuie si obtineti ceea ce trebuie>>”.

Mihail Iugulescu a mai afirmat ca a incercat, in limitele competentelor sale legale, sa previna orice masluire a concursurilor pentru angajari, ca a format comisii formate din oameni care puteau asigura corectitudinea examenului, insa aceste comisii au fost schimbate de cei din subordinea sa, fara sa stie de ce si n-a avut ce sa mai faca, fiindca “managerul este doar conducatorul unitatii”: “Am avut mai multe discutii, atunci cand am fost numit manager am creat mai multe comisii, am creat niste comisii de examen cu niste asistenti coordonatori ai pavilioanelor care aveau si ei suspiciuni si le-am creat de principiu sa se uite fiecare in stanga si in dreapta lui si sa nu se poata intampla nimic. La un examen a functionat acest lucru, dupa aceea comisiile s-au schimbat, nu stiu de ce, pentru ca nu eu organizez aceste concursuri, ele sunt apanajul Directiei medicale, Directiei de ingrijiri medicale, managerul este doar conducatorul unitatii si ia masuri, atunci cand se incalca anumite lucruri”.

Chestionat daca n-a intrebat nimic, atunci cand a vazut ca se schimba comisiile respective, managerul a spus: <<Aceste comisii se fac cu temei legal, se duc si la CJ pentru aprobare, ca sa fiu clar inteles, nu pot, ca manager – pentru ca nu este spitalul meu -, sa spun <<Nu, asta se face!>>, e abuz. In momentul in care cineva vine si-mi prezinta actele unui examen – ca se face un dosar intreg -, nu pot sa spun <<examenul respectiv se anuleaza>>.

Am avut, insa, pentru mici <<scame>> pe care le-am gasit in aceasta  perioada, in aceste comisii si examene, am avut cazuri in care am anulat cateva examene, nu numai la asistenti si pentru partea de ingrijitori. Au fost mici ilegalitati, adica lucruri care erau la jumatate si nu erau perfect legale, la asta ma refer cand spun <<scame>>”.