Iugulescu: Nu am reusit sa conving persoanele care spuneau ca au dat spaga la angajare, sa faca o declaratie scrisa

img_0403

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, admite ca a avut semnale, de-a lungul ultimilor ani, cu privire la faptul ca unele concursuri pentru ocuparea posturilor in spital nu au fost tocmai corecte si au existat persoane care i-au spus, in discutii private, ca au dat spaga pentru a lua concursul. Iugulescu a afirmat astazi ca atunci cand a fost vorba ca persoanele respective sa dea o declaratie scrisa si semnata, in acest sens, nu au fost de acord, astfel incat nu s-a putut face o ancheta clara, pe un caz concret, cu nume si sume. Iugulescu banuieste ca persoanele respective se temeau ca vor fi suporta si ele rigorile legii, daca vor recunoaste ca au dat spaga, asa ca au preferat sa nu faca reclamatii oficiale.

Intrebat daca persoanele cu care a discutat i-au dat si numele celor care au luat spaga de la ele, managerul a spus ca “au facut niste mentiuni”. In orice caz, Mihai Iugulescu nu este dispus sa dea publicitatii vreun nume, dat fiind ca a initiat o plangere la Parchet,  pe baza unor controale facute si „sunt cazuri in cercetare”.

Pe de alta parte, managerul Spitalului Judetean a precizat ca a fost anuntat de catre directorul de ingrijiri, Olguta Crivat, ca nu mai doreste sa fie sa faca parte din comisia de examen si se cauta calea legala prin care sa se realizeze acest lucru.

Comentariile managerului Iugulescu, aici: