Iugulescu: Nu stiu cum se poate maslui examenul de angajare, in cazul celor care dau spaga

???????????????????????????????

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, sustine ca nu are idee cum s-a procedat in trecut la concursuri organizate pentru angajari in unitatea amintita, in asa fel, incat sa promoveze persoanele care au dat spaga. Desi este medic in Spitalul Judetean din anul 1982, Mihail Iugulescu sustine ca n-a auzit niciodata vreo informatie pe aceasta tema si nu stie cum s-au putut „aranja” lucrurile in comisiile de examen, in asa fel incat un candidat care a dat spaga sa poata trece examenul.

Desi este greu de crezut ca un medic ca Iugulescu,  ce este de 3 decenii in spitalul respectiv, nu a auzit niciodata, nici macar tangential, cum se masluiau concursurile in care se faceau angajari pe baza de spaga si ca un manager ca Iugulescu, ce a vorbit cu mai multe persoane care au reclamat ca au dat spaga pentru angajare, nu a aflat de la cei in cauza cum au procedat, Mihail Iugulescu asta a sustinut astazi in fata ziaristilor: nu stiu cum s-a procedat, nu stiu cum se poate face asta.

L-am intrebat astazi pe managerul Spitalului Judetean daca nu l-a interesat sa afle de la persoanele care au reclamat – fie si verbal – ca ar fi dat spaga pentru angajari, cui au dat spaga si cum s-au inteles sa procedeze, ca sa fie favorizate in ceea ce priveste rezolvarea subiectelor. Mihail Iugulescu ne-a spus ca, de fapt, n-a vorbit cu persoanele care sustineau ca au dat spaga, ci cu rudele acestora – mama, tata, var, etc -, iar interesul lor nu era sa povesteasca in ce fel au procedat, ci cum ar putea sa obtina angajarea.

Lipsa de interes a managerului Spitalului Judetean in a afla clar – direct de la cei care spuneau ca au fost implicati in asa ceva – pe ce cai se poate poate masului concursul pentru angajari, fie si din simpla dorinta de a opri astfel de manevre ilegale, este de-a dreptul de-a mirarile – daca e cineva care sa-l creada ca nu a aflat cum se proceda, in cazurile respective.

Mai mult, desi directorul de ingrijiri Olguta Crivat a spus astazi ca dosarul inaintat la Parchet cu plangere penala semnata ea si de Mihail Iugulescu  viza vreo 17 cazuri de acest tip, cu acuzatii de spaga, Iugulescu a dat-o la intors,  afirmand ca dosarul viza alte cazuri, cu niste chestiuni “care nu erau in ordine”, dar nu poate spune ca e vorba de spaga, fiindca nu e jurist.

Iata declaratiile managerului Iugulescu – declaratii prin care, in opinia noastra, pur si simplu jignesc inteligenta ziaristilor si a oricarei persoane care le-ar asculta: