Pe surse: Carligea se bazeaza pe votul primarilor Radu Popa, Andrei Petrica, Costel Capbun si Ionel Meirosu, pentru candidatura la Senat

p1190803

Filiala PNL Braila este un adevarat viespar de cateva saptamani, de cand s-au intensificat “jocurile”  – desi  “joc” este un termen prea bland, “dat la gioale” ar fi o expresie mai potrivita pentru ce se intampla in organizatie – privind stabilirea candidaturilor la alegerile parlamentare. Lupta se duce, la modul general, intre “adversarii” traditionali – fostul PDL si vechiul PNL- si la modul particular, intre Florin Carligea, eternul candidat, niciodata cu un loc de frunte castigat, si restul lumii, nu mai conteaza cine, fiindca acesta este gata sa se lupte cu oricine, numai sa capate un loc eligibil si sa ajunga parlamentar.

Potrivit unor surse din interiorul PNL Braila, in contextul in care maine va avea loc sedinta in care PNL Braila isi va desemna candidatii la alegerile parlamentare, Carligea a uzat zilele acestea de toate argumentele de care dispune – si dupa cum stim cu totii, dispune de suficiente… argumente -, ca sa convinga cat mai multi liberali care au drept de vot, sa-l sustina. Evident, chestiunea care-l interseaza  este sa fie numarul 1 pe lista pentru Senat, dat fiind ca locul 2 este ca si cum n-ar fi. Si un mandat de senator este ultima sansa a acestuia sa mai obtina o functie importanta, in conditiile in care a ratat functia de presedinte al Consiliului Judetean, la care visau (la propriu si la figurat) liberalii.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, chiar ieri a avut loc o intalnire de taina acasa la Florin Carligea, iar dupa discutiile respective, astazi, acesta  – se stie ca liberalul Carligea nu prea poate tine tainele – s-a laudat unor colegi de incredere din fostul PDL ca s-a inteles cu patru primari si va avea votul lor la sedinta de maine. Cele patru persoane pe care zice Carligea ca se bazeaza ar fi Radu Popa, primarul de la Ciresu, Andrei Petrica, primarul de Gradistea, Costel Capbun, primarul comunei Bertestii de Jos si Ionel Meirosu, primarul de Surdila Greci.

De asemenea, Carligea si-ar fi anuntat prietenii apropiati din PNL ca planul este sa faca echipa cu Danut Lungu (actual consilier judetean, fost PDL), Mihai Danut (actual senator, fost PC) si Catalin Boboc (actual senator, fost presedinte PNL) care isi doresc si ei sa candideze la alegerile parlamentare.