Presedintele Chiriac: Canciu jongleaza in continuare printre directori. Ar fi bine sa ne explice si noua unde vrea sa ajunga

???????????????????????????????

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, este nemultumit ca seful Inspectoratului Scolar Judetean, Catalin Canciu (foto) continua sa ignore autoritatile locale si nu le anunta in legatura cu masurile pe care le ia in unitatile de invatamant aflate sub tutela CJ sau a Primariei. Mai exact, Chiriac a declarat astazi ca ISJ a decis sa renunte la directorul adjunct de la Centrul de incluziune sociala si sa ramana acolo doar directorul plin, iar persoana care era adjunct a fost mutata in alta unitate de invatamant. Seful judetului spune ca desi Centrul respectiv este in subordinea CJ, el, ca presedinte, a aflat “pe surse” de aceasta schimbare, fiindca inspectorul scolar general nu s-a deranjat sa-l anunte.

Iulian Chiriac declara ca aceasta situatie nu este normala si ca inspectorul scolar general “in continuare jongleaza printre directorii adjuncti si directorii generali si o va face in continuare. Cred ca are un sistem propriu, integrat, pe ceea ce inseamna invatamantul brailean; ar fi bine sa ne explice si noua, tuturor, unde vrea sa ajunga, pentru ca daca are un plan de management foarte bun, eu cred ca l-as propune drept ministrul Educatiei si va scoate invatamantul din toata tara din umbra”.

Seful judetului s-a aratat insa multumit ca Ministerul Educatiei a decis sa se organizeze, in sfarsit, concursuri pentru ocuparea posturilor de directori de scoli, astfel incat aceste functii sa nu mai fie impartite de la un an la altul pe criterii mai mult sau mai putin arbitare, de catre inspectoratele scolare.