PRIMARUL DRAGOMIR ARE IMPRESIA CA A FOST TRANSANT IN CAZUL HAHUI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, traieste cu impresia ca a avut o atitudine transanta in cazul fostului director executiv adjunct al Politiei Locale, Dumitru Hahui, care si-a dat demisia in urma asa-numitului scandal “Spalatoria auto”.  Dragomir a mentionat astazi atitudinea sa in cazul Hahui ca dovada a faptului ca ia decizii radicale si rapide, chiar daca unora nu le place stilul sau de lucru.

Atentionat ca atitudinea sa in cazul Hahui n-a fost atat de transanta pe cat sustine si ca Hahui a plecat din fruntea Politiei Locale pentru ca asa a vrut el, nu pentru ca ar fi fost demis, edilul sef a fost iritat ca nu i se recunosc meritele in aceasta chestiune si ne-a raspuns ca am inteles noi gresit.

Marian Dragomir pare a uita ca dupa aparitia fotografiei cu politistul local care, in timpul serviciului, ii spala masina lui Hahui, primele sale declaratii au fost acelea ca el, ca primar, nu are cum sa-l demita pe directorul executiv adjunct al Politiei Locale, fiindca nu are competenta legala pentru o astfel de decizie. Mai apoi edilul sef n-a facut decat sa repete ca nu-l poate inlatura din functie pe Hahui, precizand ca asteapta sa vada rezultatul anchetei facute de conducerea Politiei Locale si masurile ce se vor lua de catre aceasta si mai apoi, ca asteapta sa vada rezultatele anchetei facute de Comisia de disciplina si masurile ce se vor hotari.

Dragomir are insa o cu totul alta imagine a cursului evenimentelor: “Si-a dat el demisia pentru ca am initiat noi procedurile. Haideti sa nu mai desfacem firul in patru, ca eu am fost foarte direct, nu l-am luat in brate pe el, dimpotriva!

Dvs nu ati inteles, eu nu am spus ca nu am ce sa-i fac. Daca vrem sa intoarcem cuvintele… Eu am spus ca noi trebuie sa respectam o procedura legala, pe care am respectat-o: comisie de disciplina, interogarea celor care au spalat masina, ca sa vedem ce declara, dansii au declarat, au facut raport, pentru ca v-am spus de atunci: nu vreau sa mergem pe solutia de a da pe cineva afara fara a respecta procedura legala, ca dupa aceea nu-i platea decat Dragomir salariile, daca el castiga in instanta. Stiti foarte bine ce inseamna functionarul public si drepturile pe care acesta le are!”.

Si ca sa intelegem mai bine ce inseamna “a fi transant” in viziunea primarului Dragomir, va amintim cam care au fost declaratiile sale pe aceasta tema:

* I-am cerut lui Dumitru Hahui sa-si dea demisia, dar m-a refuzat

* Astept finalizarea cercetarii interne si luarea primelor masuri de catre conducerea Politiei Locale

* Nu am abilitatea legala de a-l demite pe Dumitru Hahui, fiindca nu are contract de munca cu Primaria. Singurul care il poate demite pe Hahui este directorul executiv al Politiei Locale, Traian Jipa, insa nu i-am cerut sa faca acest lucru, pentru ca astept rezultatul anchetei

*Am infiintat o Comisia de disciplina care ancheteaza cazul, dar nici aceasta comisie nu poate decide demiterea sefului Politiei Locale, fiindca potrivit legii, chiar daca se dovedeste ca Hahui le cerea subordonatilor sa-i spele masina proprietate privata, sanctiunile trebuie aplicate gradual, pornind de la avertisment, taiere din salariu si abia dupa abateri repetate se va putea pune problema demiterii.

Precizam ca primarul a mai spus astazi ca politistii locali surprinsi in cele doua fotografii cum spalau masina sefului lor au declarat in scris ca Dumitru Hahui le-a cerut asta si nu au facut-o din proprie intiativa si fara stirea acestuia, asa cum sustinea initial fostul director executiv al Politiei Locale.