Rotaru: Canciu merge pe ideea “Eu sunt cel mai tare din parcare si de aici incolo, nu mai discut cu nimeni!”

p1090525

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, considera ca pana nu se vor ocupa posturile de conducere in unitatile de invatamant prin concurs, vor exista suspiciuni in legatura cu faptul ca numirile directorilor s-ar face pe criterii ce nu au neaparat legatura cu competenta profesionala. Rotaru a comentat ca in judetul Braila, s-a ajuns cu astfel de schimbari arbitrare de directori pana la nivelul de gradinita: “Cand se va da concurs, eliminam orice suspiciune. Altfel, vor fi intotdeauna speculatii, vor fi intotdeauna interpretari, suspiciuni care duc in aceasta zona de neincredere in conducere, de faptul ca acolo se intampla ceva. Si am auzit ca s-au schimbat inclusiv directori de gradinite. Pur si simplu peste noapte. Unii nici nu-si primisera calificativul si nu i-a intrebat nimeni ce calificativ au luat si daca ar trebui schimbati. Nici macar nu au fost chemati sa li se spuna: <<Domnule, pentru faptul ca: 1… 2…3… dumneata nu mai poti sa fii director si asta-i viata, trebuie sa punem pe cineva care sa rezolve problemele pe care nu le-ai rezolvat tu!>>”.

Presedintele PSD Braila a mai precizat ca a avut o discutie cu co-presedintele ALDE local, Daniela Radulescu, impreuna cu care a convenit sa nu existe niciun fel de interventii la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, din partea celor doua partide, in legatura cu numirea directorilor unitatilor de invatamant.

Daca Rotaru este de acord cu ideea ca inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, nu trebuie sa tina cont de presiunile politice cand e vorba de numirile directorilor, el ii reproseaza sefului ISJ ca nu se consulta cu primarii nici macar cand e vorba de problemele de zi cu zi ale scolilor: “Este absolut nefiresc si condamnabil, dupa parerea mea, acest mod de abordare a lucrurilor.  Daca ai o anumita functie si  o pozitie de o asemenea maniera si la un asemenea nivel, ar trebui sa ai atitudinea prin care sa gasesti solutii de rezolvare a problemelor, sa colaborezi, sa nu duci lucrurile intr-o zona de <<eu sunt cel mai tare din parcare si de aici incolo, nu mai discut cu nimeni!>>”.