Rotaru: Se pare ca inspectorul scolar general Catalin Canciu nu-i chiar apolitic

23

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, nu este deloc convins ca inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, este apolitic, asa cum declara acesta. Rotaru crede ca dincolo de adeziunea scrisa si apartenenta oficiala la un partid, exista si afinitatea neoficiala pentru o formatiune politica, asa cum pare a fi cazul sefului ISJ: “Ca opinie personala, sigur ca prin atitudinile pe care le-a avut, se pare ca nu-i chiar apolitic. Pe de alta parte, eu nu am elemente sa-i analizez domnului Canciu decat gesturile pe care le face si lucrul acesta  nu este confirmat neaparat de o apartenenta politica, de o simpatie pentru un partid sau altul. El nu poate fi acuzat pentru lucrul asta, ca are o optiune politica – actiunea in sine poate fi acuzata, gestul si modul in care se comporta domnul Canciu”.

Presedintele PSD crede ca numirile de directori, de catre conducerea Inspectoratului Scolar, ar trebui sa se faca “in baza competentei, a experientei si a faptului ca acel om a confirmat ca stie sa conduca o unitate scolara spre performanta spre normalitate”. Rotaru spune ca problema nu este ca directorul unei unitati de invatamant este membru de partid, fiindca acest lucru nu este ceva de condamnat, dar important este ca numirea acelei persoane in functie sa nu fi avut de-a face cu calitatea de membru de partid.

Pe de alta parte, Ion Rotaru a infirmat declaratia sefului ISJ, Catalin Canciu, cum ca pana acum, listele cu directorii de scoli se faceau la partide. Liderul PSD a afirmat ca nu s-a intamplat niciodata sa fi venit vreun inspector scolar general ca sa faca lista cu directori la sediul PSD.