Simionescu: A fost focalizarea pe povestea cu ALDE, ca a fost mai vizibila, dar mai sunt si altele in invatamant, cum ar fi cea cu PNL

sa1

“Eu in coincidente nu mai cred!” – este comentariul consilierului personal al primarului Brailei, Aurel Simionescu, legat de numarul mare al directorilor de scoli care sunt membri ALDE si care fie si-au pastrat posturile, fie au fost instalati in functii de seful Inspectoratului Scolar Judetean, Catalin Canciu, care se declara independent din punct de vedere politic.

Simionescu (PSD) a precizat insa ca “povestea” cu ALDE, aparuta in presa in ultimele zile, nu este decat una dintre chestiunile care s-au intamplat in invatamantul brailean si ca mai sunt si altele, care inca nu au fost descoperite: “Nu e singura poveste, mai sunt si altele, a fost focalizarea pe ALDE, ca a fost mai vizibila, dar mai sunt si altele”. Intrebat la ce se refera, Simionescu a rapsuns: “Luati lista cu toti directorii, vedeti pe ce liste au fost ei candidati si o sa vedeti; dar va spun ca nu o sa gasiti din PSD. Sunt si colegi de la PNL  pe lista respectiva, mai sunt…”.

Legat de „povestile” din invatamantul brailean care merita atentie, Aurel Simionescu a mai declarat ca la Insuratei este o situatie complicata, care putea fi evitata, daca Inspectoratul Scolar colabora cu primarul din localitate si tinea cont de parerea acestuia. Mai exact,  consilierul edilului sef  spune ca in orasul amintit este deosebit de dificila comunicarea intre primar si un director de scoala, in conditiile in care cei doi au fost contracandidati in campanie, la alegerile locale, si s-au facut unul pe altul in toate felurile: “Cum credeti ca va comunica foarte, foarte bine – ca asa ar trebui sa fie – un director la o scoala din Insuratei care a fost  pus pe lista de un partid cu care s-au… in campanie electorala, cu primarul? Deci din start, ii pui intr-o situatie antagonica pe oamenii aia!”.

De asemenea, Aurel Simionescu a facut si cateva comentarii in legatura cu situatia de la Liceul <<Panait Cerna>>, amenintat cu desfiintarea.

Declaratiile consilierului primarului Brailei, aici: