SIMPATIZANTII USR BRAILA ACUZA PRIMARIA CA “SI-A INSUSIT” O IDEE A LOR

Grupul de Simpatizanti USR din Braila acuza Municipalitatea ca si-ar fi “insusit” o initiativa a lor, pe care autoritatile nici macar nu sunt in stare sa o puna in practica asa cum trebuie. Mai exact, intr-un comunicat de presa transmis de unul dintre membrii acestui grup, Catalin Stancu, se arata ca sustinatorii USR au trimis Primariei o solicitare privind organizarea unei manifestari dedicate “Zilei Mondiale fara Masini”, in ziua de 22 septembrie si ca edilii nu au raspuns acestei cereri, insa, in schimb, au anuntat public organizarea unei astfel de manifestari, fara a pomeni de nimic despre ideea lor.

<<In ziua de 13 septembrie 2016, Grupul de Simpatizanti USR din Braila a depus la registratura Primariei Braila o solicitare care viza organizarea unei manifestari dedicate “Zilei Mondiale fara Masini”, in ziua de 22 septembrie 2016. In ciuda solicitarii exprese si a precizarii ca manifestarea se dorea o actiune la care Primaria Braila sa fie un adevarat sustinator, aceasta si-a insusit intru totul aceasta actiune, ignorand in totalitate solicitarea noastra.

Asa cum reiese din comunicatul Primariei Braila, actiunea propusa de noi va avea loc in intervalul 11:00 – 13:00 doar pe o portiune limitata a Bulevardului Al. I. Cuza, in conditiile in care solicitarea noastra viza o zona mult mai ampla din Centrul istoric.

Consideram ca actiunea Primariei Braila va avea doar un caracter simbolic si va fi lipsita de efectul dorit, anume acela al constientizarii necesitatii deplasarii pe jos sau cu bicicleta, intr-un oras sufocat de traficul auto in anumite intervale orare si in anumite zone ale orasului.

Lipsa unui raspuns din partea Primariei Braila, indiferent care ar fi fost acesta, ne indreptateste sa tragem inca o data concluzia ca latura comunicarii si mai ales a transparentei, este ignorata si de actuala conducere, care considera ca nimic nu trebuie sa poarte amprenta unei initiative decat daca este sub umbrela si autoritatea partidului care detine controlul absolut asupra administratiei municipiului Braila.

Uniunea Salvati Romania este in curs de finalizare a procedurilor de infiintare a filialei de la Braila si va asiguram ca imediat dupa aceea vom initia o serie de manifestari menite interactiunii locuitorilor orasului si judetului Braila>>, se arata intr-un comunicat semnat “Echipa de simpatizanti USR – Braila”.

Precizam ca de ani de zile, Primaria Braila organizeaza diverse manifestari, cu ocazia “Zilei Mondiale fara Masini”.