14 OCTOMBRIE, BIBLIOTECA “PANAIT ISTRATI” – CONCURS SCOLAR: “ZIUA CONSTITUTIEI SUA”

Vineri, 14 octombrie, la ora 15:00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila se va desfasura Concursul „ZIUA CONSTITUTIEI SUA”, la care vor participa elevi din liceele “Gh. M. Murgoci”, “Nicolae Iorga”, “Nicolae Balcescu”, “Mihail Sebastian” si “D.P. Perpessicius”.  Probele vor consta in verificarea cunostintelor despre istoricul si continutul  Constitutiei SUA, prezentarea in power-point a unei personalitati care a avut o contributie importanta la elaborarea Constitutiei, sustinerea unui dialog in limba engleza, recunoasterea unor simboluri si personalitati americane. Castigatorii vor primi cupe, diplome si carti.

Evenimentul doreste sa promoveze fondul de carte al Centrului Cultural American din cadrul Bibliotecii, colectie ce cuprinde peste 8.000 de volume in limba engleza – enciclopedii, romane, critica literara, istorie, geografie, religie etc. Centrul a fost infiintat in anul 2004, la initiativa Clubului “Rotary” si a Clubului „Newburry Park” (SUA), cu sprijinul Consiliului Judetean Braila.

“Dorim sa promovam acest fond de carte in randul elevilor braileni, primii beneficiari ai acestui tezaur multilingvistic, prin organizarea de expozitii, dezbateri tematice si diverse concursuri. De asemenea, dorim sa informam elevii despre modul cum pot imprumuta aceste carti si sa le oferim in spatiul Bibliotecii un cadru non-formal, diferit de scoala, unde pot interactiona cu elevi din alte licee prin intermediul acestor competitii”, declara coordonatorul proiectului, Ion Volcu.