7-8 OCTOMBRIE – O NOUA ACTIUNE DE STERILIZARE GRATUITA A CAINILOR, IN BRAILA

Chiar daca initial, era anuntat ca la inceputul lunii septembrie, Asociatia “Dog Rescue” trebuia sa elibereze toate spatiile din adapostul de caini de la Lacu Sarat,  ca sa fie adusi acolo alti circa 400 de maidanezi adunati de pe strazile orasului, acest lucru nu s-a intamplat inca. Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara in luna iulie ca Asociatia “Dog Rescue”, care administreaza in parteneriat cu Primaria acel adapost, s-a obligat prin contract sa ia toti cainii pana la 1 septembrie, insa mai nou, edilul sef spune ca este de asteptat ca mutarea cainilor din Lacu Sarat intr-un adapost din Bucuresti – asa cum s-a dorit de la bun inceput -, sa fie facuta abia la finele lunii decembrie, dat fiind ca acea constructie inca nu este gata.

Si daca brailenii mai au de asteptat pana sa fie luati cainii de pe strazi, macar pot steriliza gratuit patrupedele proprietate personala sau cainii comunitari, astfel incat numarul acestora sa nu creasca foarte mult.

Marian Dragomir a anunta ca astazi si maine se fac sterilizari gratuite in parcarea stadionului Progresul, vizavi de Piata Vidin. Chiar daca s-au facut programari din timp pentru operatiile respective, cei interesati pot merge la locul indicat, dat fiind ca echipele medicale lucreaza de dimineata, de la ora 9, pana seara, cand va fi sterilizat ultimul caine.