BOTEA: IN BRAILA AR BENEFICIA CIRCA 50.000 DE ELEVI DE O POSIBILA GRATUITATE PE TRANSPORTUL INTERJUDETEAN, JUDETEAN SI LOCAL

Prim-vicepresedintele PMP Braila, profesorul Viorel Botea, sustine  fara rezerve Campania “5% TVA, te duce la scoala ta”, derulata de partidul sau, in colaborare cu Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR). Viorel Botea declara ca succesul acestei campanii, adica reducerea cu 5% a TVA in transporturi, realizata in paralel cu asigurarea gratuitatii transportului elevilor catre scoala si respectiv, catre casa, pe transportul judetean, interjudetean si local, indiferent de distanta, ar fi cu adevarat o masura de reducere a abandonului scolar: ”Abandonul scolar nu face decat sa duca la analfabetism, asta este problema nr. 1, o problema pe care Uniunea Europeana ne solicita sa o diminuam si din nefericire, noi facem <<eforturi>> sa o pastram macar pe aceeasi directie, daca nu intram pe o directie ascendenta – ceea ce nu este in regula.

Prin asigurarea gratuitatii transportului elevilor, la modul la care facem noi referire, acesti bani nu intra in alt buzunar decat strict in buzunarul familiei, raman in bugetul familiei. Si pot sa va spun ca un abonament de genul asta poate depasi 50 de lei/luna, nu sunt sume de neglijat, in contextul in care intr-o familie de la tara, de exemplu, poate bugetul este de 350 de lei/luna. Acesti bani, 50 de lei/luna, ar ramane in bugetul familiei respective”.

Viorel Botea a mai precizat ca daca s-ar pune in aplicare proiectul sustinut de PMP si COTAR, la nivelul judetului Braila, de aceasta gratuitate a transportului  ar benenficia un numar de 49.873 elevi.

Amintim ca de zilele trecute, exista deja o serie de facilitati acordate elevilor, pe partea de transport: o recenta Ordonanta de Guvern stabileste ca abonamentele acordate elevilor de catre operatorii de transport rutier pentru distante de pana la 50 de km vor fi decontate integral. In plus, la ora actuala, in municipiu, elevii beneficiaza de o reducere de 50% a costului abonamentelor pentru transportul cu autobuzul sau tramvaiul.