CHIRIAC: AM CERUT CA PANA LA FINELE ANULUI, SA FIE GATA CEL PUTIN 2 SENSURI GIRATORII IN ZONA IN CARE S-AU MONTAT SEPARATOARE DE SENS

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a declarat astazi ca este necesara montarea separatoarelor de sens in localitatea Varsatura, insa modul in care acestea au fost amplasate in zona nu a fost gandit cum trebuie. Interpelat de consilierul judetean Florin Carligea (PNL) pe aceasta tema, Chiriac a spus ca personal, l-a deranjat in primul rand ca CJ nu a fost anuntat ca se face o astfel de lucrare acolo si in al doilea rand, ca CNADNR nu a cerut autorizatie de constructie, ci a preferat sa gaseasca o alta modalitate legala de a-si monta separatoarele de sens.

In al treilea rand,  seful judetului este nemultumit ca “nu au fost incadrate cele doua sensuri giratorii benefice  (si poate si al treilea): cel de la statiunea Lacu Sarat si cel de la intersectia drumului judetean cu drumul european. In proiect era doar sensul giratoriu de la intersectia drumului judetean cu drumul european, iar in urma discutiei cu CNADR si Primaria comunei Chiscani cred ca in sedinta ordinara a Consiliului Local de luna aceasta vor aproba si sensul giratoriu de la Lacu Sarat”.

Iulian Chiriac a mai spus ca a cerut celor de la CNADNR sa analizeze daca se poate face un sens giratoriu si in localitatea Varsatura si urmeaza sa primeasca un raspuns cat de curand: “Daca se poate face si al treilea sens giratoriu, atunci vom vedea si modalitatea in care va fi el realizat. Dar eu i-am rugat ca pana la sfarsitul anului, cele doua sensuri giratorii sa fie efectiv acolo. Trebuie indreptate lucrurile, astfel incat cetatenii sa nu mai sufere si sa mearg cu masina pana la capatul localitatii, ca sa se poata intoarce. Mai rau – si eu am vazut asta -, locuitorii intorc si pe trecerea de pietoni, este ceva de nedescris, Doamne-fereste sa nu se intampla vreo tragedie pe acolo”.