CHIRIAC: ASTEPT SA VAD CE SACTIUNI S-AU DAT MEDICULUI TRIFAN, PENTRU CA A REFUZAT SA CONSULTE PACIENTI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, considera ca trebuie luate masuri in cazul medicului Stefan Trifan, de la Sectia Neurochirurgie a Spitalului Judetean, care refuza sa vina si sa consulte pacienti, motivand ca “n-are chef”, atunci cand este solicitat de catre colegii de la Unitatea de Primire Urgente.

Informat de catre consilierul Marian Sirbu (PNL) ca acesta a mai fost reclamat in urma cu un an, pentru o situatie concreta, a unui brailean lovit la cap care a fost nevoit sa mearga la spitalul din Galati, fiindca dr. Trifan a refuzat sa il consulte si sa-i acorde ingrijirile necesare, Chiriac a comentat ca este necesar sa se ia masuri impotriva medicilor care procedeaza in asemenea mod, fiindca “daca nu punem si sanctiuni, vom avea aceleasi situatii”.

Iulian Chiriac a cerut consilierilor care sunt membri in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean “sa ia act” de aceasta situatie, sa faca verificari, sa aduca la cunostinta managerului Mihail Iugulescu acest caz si a precizat ca asteapta sa vada cum s-a rezolvat reclamatia de acum un an si ce sanctiune s-a aplicat medicului respectiv.

In urma cu un an de zile, dupa ce managerul Spitalului Judetean a fost informat de catre consilierul Sirbu despre un caz concret, cu nume si data, cand medicul Stefan Trifan a refuzat sa consulte un pacient lovit la cap, Iugulescu declara ca unitatea pe care o conduce ar trebui sa renunte la compartimentul Neurochirurgie, care “nu functioneaza si nici nu va functiona vreodata”, iar pacientii care au probleme in acest domeniu ar trebui sa fie transportati la Galati. Iugulescu a recunoscut atunci in plenul CJ ca nu este capabil sa-i tina sub control pe cei doi medici neurochirurgi „cu care nu se poate colabora” si carora “li s-a urcat democratia la cap”, dovada ca refuza sa consulte unii pacienti si sa faca garda la spital.