CHIRIAC: CJ NU POATE AMENDA CNADNR PENTRU PARAPETII DIN VARSATURA. DOAR INSPECTORATUL DE STAT IN CONSTRUCTII POATE FACE ASTA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, s-a mai informat, de ieri pana azi, in legatura cu situatia parapetilor din beton care separa sensurile de mers pe pe DE 584, pe tronsonul care traverseaza satul Varsatura si a venit cu clarificari, pe aceasta tema. Chiriac a precizat, in aceasta dimineata, ca CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale), care monteaza acele separatoare, a cerut autorizatie de constructie pentru lucrarea respectiva in anul 2015, insa i s-au solicitat clarificari si cum nu a revenit cu noi informatii, nu a primit autorizatia.

Presedintele CJ a mai mai precizat ca desi institutia sa este cea care da autorizatia de constructie, nu Consiliul Judetean  este cel care aplica amenzi, in cazul in care se constata ca au fost realizate lucrari fara autorizatie, ci Inspectoratul de Stat in Constructii: “Prin certificatul de urbanism 100/ 9.07.2015 au fost solicitate avizul primarului comunei Chiscani, avizul primarului municipiului Braila, avizul Directiei tehnice de gospodarire comunala din cadrul Consiliului Judetean Braila si avizul Inspectoratului Judetean de Politie Rutiera. Deci procedura de autorizare s-a intrerupt in acest stadiu, pentru ca beneficiarului i s-au inmanat inapoi documentele, pentru clarificari. In momentul de fata nu exista autorizatie de constructie pe respectiva lucrare si astazi vom instiinta Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru luarea masurilor ce se impun”.

Intrebat, ca si ieri, daca vor fi ridicati acei parapeti, ca urmare a faptului ca au fost montati fara autorizatie de constructie, Chiriac a declarat: “Inspectoratul de Stat in Constructii va da raspunsul efectiv, pentru ca ei sunt in masura, in momentul de fata, sa ia decizia finala. Nu stiu daca vor fi ridicate. Tot Inspectoratul de Stat in Constructii poate da si amenzile. Noi am facut informarea ca de la CJ nu s-a dat autorizatie de constructie si ei sunt cei mai in masura sa aplice amenzi sau sa decida solutiile legale ce se impun, in ceea ce priveste aceasta lucrare”.