CHIRIAC: CRED CA NEGOCIERILE PENTRU CUMPARAREA CLADIRII SPITALULUI TBC SUNT BLOCATE IN ROMANIA, NU LA ROMA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, este de parere ca reprezentantii din Romania ai Congregatiei Jesu sunt la originea blocajului in negocierile pentru cumpararea de catre administratia locala a cladirii in care functioneaza Spitalul de Pneumoftiziologie, si nu forul lor superior de la Roma, care, dupa cum i s-a spus, ar fi cel care ia decizia finala. Chiriac a comentat astazi ca daca tot sunt un ordin religios, ar fi bine ca cei de la Congregatia Jesu sa inteleaga ca e vorba despre o cladire folosita pentru bolnavi si sa accepte pretul pe care-l poate oferi CJ, mai ales ca in cazul in care spitalul TBC se muta din imobilul respectiv, acela nu mai poate fi folosit prea usor fiindca e plin de microbi, iar de vandut altcuiva, iarasi nu ar fi ceva simplu.

Seful judetului spera ca la inceputul lunii noiembrie sa mai aiba loc o discutie cu Congregatia amintita si sa se bata palma pentru suma de 880.000 euro, platita in 2 transe, fiindca doar atat poate oferi CJ: “Eu am intrebat si mi s-a spus ca decizia finala o ia Congregatia de la Roma. M-am uitat si eu pe site: sunt 7 surori care se intalnesc. Mi se pare ca lucrurile sunt blocate tot in Romania, la ei…

Este business-ul lor, dar le-am atras atentia ca ei cu acea cladire nu pot face absolut nimic, ci e mai bine sa ne-o vanda noua, autoritatile publice locale, pentru ca avem experienta si mai ales ca am si investit foarte multi bani acolo, in intretinerea acestei cladiri. Eu sper ca fiind si o Congregatie spirituala, ce tine de religie, se vor gandi mai bine la suma respectiva”.

Amintim ca reprezentantii CJ Braila negociaza de ani de zile cu cei ai Congregatiei Jesu, pentru cumpararea cladirii respective, insa discutiile s-au blocat fiindca CJ nu poate acorda decat circa 880.000 euro – suma la care a fost stabilita valoarea imobilului in urma unei expertize profesioniste -, in timp ce reprezentantii Jesu cer 950.000 euro.