CHIRIAC: PANA ACUM, RELIANA BOGDAN A CHELTUIT BANI, CU FIRMA “ROCREATIV”. POATE ACUM RECUPEREAZA PIERDEREA…

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), a preluat, odata cu functia amintita, si o serie de belele ramase din urma, de la fostii presedinti ai CJ (PSD) sau de la fostii consilieri, care au votat din ordin politic proiecte de hotarare aberante, ce acum se sparg in capul noului sef al judetului. O astfel de belea este firma “Rocreativ”, iar administratorul sau, Reliana Bogdan (foto) este o favorizata a sortii (de fapt, a PSD, ca s-o spunem pe-aia dreapta), fiindca a fost reconfirmata la conducerea SRL-ului amintit – care are ca asociat unic CJ – si careia i s-a si prelungit mandatul de la 2 ani, la 4 ani. Majoritatea din fostul CJ (PSD si aliatii sai) a votat acest lucru pe ultima suta de metri a mandatului, in conditiile in care Bogdan, timp de 2 ani, n-a produs decat pierderi cu firma amintita.
Acum, Chiriac este pus in fata faptului implinit – fostul CJ a decis ca Bogdan trebuie sa ramana administrator al firmei inca 4 ani – si trebuie sa se descurce cum poate, in acest conditii. Tot ce a putut sa faca seful judetului a fost sa impuna stabilirea in noul contract de mandat a unor indicatori de performanta, astfel incat activitatea Relianei Bogdan sa poata fi cunatificata. Nu de alta, dar dupa cum se vede, aceasta nu pricepe, din simpla apreciere “la ochiometru”, ca nu-i buna in postul respectiv, fiindca a dus firma in mare pierdere; ea vrea sa fie administrator in continuare. Poate daca ii explici pe baza de cifre comparative, intelege…
L-am intrebat astazi pe presedintele CJ ce o recomanda pe Reliana Bogdan pentru un nou mandat in fruntea “Rocreativ”. In lipsa altor argumente, acesta a vorbit despre decizia fostului CJ si despre CV-ul ei: “Dansa a avut un CV cu o anumita experienta in spate. Eu sper ca experienta dansei se va vedea in aceste 6 luni in care avem indicatori si daca ii va si realiza”.
Atentionat ca experienta Relianei Bogdan deja s-a vazut in primii doi ani ai mandatului, in care a luat salariul de director degeaba, in care firma n-a avut nicio activitate concreta si a ajuns pe mare pierdere, Chiriac a ridicat din umeri: “Asa este. Acum mergem spre recuperarea pierderii si trebuie sa-si asume acest lucru. Pana acum a cheltuit, poate de acum inainte o sa aduca si plus valoare acestei societati…”.