CHIRIAC: PUTEAM SA INCHIDEM “ROCREATIV”, DAR EXISTA RISCUL CA RELIANA BOGDAN SA DEA CJ IN JUDECATA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), incepe sa fie iritat de faptul ca unii dintre politicienii locali, dar si ziaristii, aduc permanent in discutie problema firmei de turism a CJ, “Rocreativ”, care in doi ani de functionare, a produs numai pierderi. Chiriac admite ca administratorul firmei, Reliana Bogdan – care timp de doi ani n-a avut nicio activitate concreta, ci doar a cheltuit bani -, nu este cea mai stralucita optiune ca administrator, insa spune ca are mainile legate, atat timp cat fostul CJ a hotarat prin vot ca ea trebuie sa ramana in functie pentru inca un mandat si chiar a marit durata mandatului de la 2, la 4 ani.

Chiriac a explicat ca singurul lucru pe care a putut sa-l faca a fost sa-i stabileasca administratorului indicatori de performanta prin noul contract de mandat si astfel, sa aiba niste criterii in baza carora sa-i poata evalua activitatea Relianei Bogdan, de acum incolo.

Desi este evident nemultumit ca trebuie sa “deconteze” public niste manevre politice ale fostului CJ, seful judetului spune ca daca ar fi renuntat la serviciile Relianei Bogdan, in conditiile anterioare, in care ea nu avea stabilite niciun fel de criterii de performanta, aceasta ar fi dat in judecata CJ si cel mai probabil, ar fi castigat, iar Consiliul ar fi trebuit sa-i plateasca salariile din urma. In paranteza fie spus, Chiriac deconteaza, de fapt, manevrele propriilor colegi de partid, fiindca social-democratii si aliatii lor din CJ au votat ca Bogdan sa ramana administrator si sa conduca “Rocreativ” inca 4 ani, nu doar 2.

La sugestia ziaristilor ca ar fi putut sa inchida firma amintita, fiindca aceasta este pe mare pierdere, Iulian Chiriac a comentat ca Reliana Bogdan oricum ar fi putut sa dea in judecata CJ, asa ca a preferat o alta varianta de lucru: “Puteam sa inchid si firma, dar tot ne dadea in judecata si CJ tot trebuia sa-i plateasca salariile in continuare, pentru ca este hotarare de Consiliu. Si am zis in felul urmator: hai sa tragem linie, sa intram efectiv pe modalitatea corecta si legala, ca aceasta societate sa ajunga unde trebuia sa ajunga si aceasta doamna sa aiba niste indicatori. Am facut-o. Acum asteptam termenele, astfel incat sa vedem daca le indeplineste sau nu si atunci vom lua hotararea – am declarat-o de fiecare data”.

In contextul in care exista voci – inclusiv din randul consilierilor judeteni – care sustin ca “Rocreativ” nu are niciun viitor si ar trebui inchisa, pentru a nu mai irosi bani publici, l-am intrebat pe seful judetului daca personal, crede in viitorul acestei firme.

”Ar trebui sa credem in viitorul acestei firme. Ea a fost creata cu un rol, intai de a promova si apoi si de a gestiona partea de turism din judetul Braila. Am promovat sau n-am promovat… tocmai de aceea, tocmai de aceea eu, din punct de vedere managerial, am zis ca pasii urmatori, legali, de facut, i-am trasat in acesta indicatori de performanta. Daca nu-i facem, inseamna ca acea firma nu este buna si atunci trebuie s-o desfiintam”, a raspuns presedintele CJ.