CHIRIAC: SPER CA VOM FI PREGATITI CORESPUNZATOR, DACA DOAMNE-FERESTE, VOM AVEA NINSORI ABUNDENTE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, intentioneaza ca in perioada imediat urmatoare sa aiba o discutie cu firma care se va ocupa de deszapezire, Tancrad, ca sa puna la punct toate detaliile in legatura cu modul in care se va actiona in aceasta iarna, pe drumurile judetene. Chiriac a precizat ca a dat drumul si la licitatia pentru adjudecarea activitatilor privind taierea vegetatiei crescute haotic pe marginea drumurilor, astfel incat daca vine viscolul, sa nu se mai adune zapada in anumite locuri, punand in pericol siguranta circulatiei rutiere.

“Am vorbit si cu doamna prefect, pentru ca si ea este in acest Comitet de situatii de urgenta, si vom face aceste analize inainte si vom fi pregatiti… eu sper ca vom fi pregatiti corespunzator, in momentul cand, Doamne-fereste, vom avea o zapada mai abundenta”, a spus Chiriac.

Seful judetului a precizat ca firma Tancrad, cu care CJ a lucrat si iarna trecuta, a castigat in 2015 licitatia pentru asigurarea serviciilor de deszapezire pe o perioada de 2 ani si ca exista un contract-cadru in baza caruia se va lucra si in iarna 2016-2017. El a afirmat ca intentioneaza sa mearga in continuare pe varianta contractelor de deszapezire semnate pe doi ani, fiindca i se pare mai buna ca aceea a organizarii, an de an, a unei licitatii care ajunge sa fie contestata si astfel, se poate intarzia mult cu semnarea contractului, sau a licitatiei la care nu se prezinta nimeni si trebuie gasite solutii de avarie, in al doisprezecelea ceas: “Asa vom proceda si pentru urmatorii 2 ani, pentru ca mi se pare corect, nu mai stam intr-o procedura sa ne asumam, ca sa mai stam ca in iarna anului 2015, cand alerga toata lumea peste tot, ca sa deszapezim drumurile judetene. Este o procedura publica, eu imi doresc sa participe cat mai multi operatori, astfel incat sa putem asigura deszapezirea drumurilor judetene in timp util”.

Seful judetului a mai spus ca iarna trecuta, deszapezirea la nivel de drumuri judetene a costat pana in 10 miliarde lei vechi.