CHIRIAC: VREAU CA INTR-UN AN, FIRMA “ROCREATIV” SA NU MAI MEARGA PE PIERDERE

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, anunta ca au fost stabiliti, in sfarsit, indicatorii de performanta pentru firma SC Rocreativ Trade SRL, astfel incat administratorului acesteia, Reliana Bogdan, sa-i poata fi evaluata activitatea. Chiriac a precizat ca in primii doi ani de activitate a firmei, nu au fost stabiliti niciun fel de indicatori de performanta, iar acesta este si motivul pentru care Reliana Bogdan a putut sa-si incaseze salariul luna de luna, desi, practic, firma nu a avut nicio activitate si niciun leu venit. Si daca este cel putin ciudat ca administratorul unei firme a CJ sa fie tinut in functie doi ani si sa fie platit cu mii de lei lunar, desi are zero activitate concreta si aduce zero lei venit, si mai ciudat a fost ca in ciuda acestor „performante”, pe finalul mandatului trecut, in aprilie 2016, consilierii judeteni s-au grabit sa-i aprobe Relianei Bogdan inca un mandat in fruntea “Rocreativ” si in plus, i-au si prelungit mandatul de la 2 ani, la 4 ani, ca prea era valoroasa, ca sa nu fie pastrata in functie in vecii vecilor, amin.

Noul sef al judetului are insa alte idei despre rostul unui administrator/director in fruntea unei firme, astfel incat in ciuda hotararii CJ amintite, nu a fost dispus sa semneze contractul de mandat cu Bogdan, pana cand nu se stabilesc indicatori de performanta concreti, pe care aceasta sa si-i asume si de indeplinirea carora sa raspunda. In plus, Chiriac nu este dispus sa accepte ca Reliana Bogdan sa primeasca salariul luna de luna, numai pentru faptul ca exista si ca are titulatura de administrator si i-a cerut ca intr-un an, daca nu face profit, macar sa aduca societatea pe zero: “<<Rocreativ>> nu poate sa mearga mai departe decat cu un administrator unic care semneaza un contract de mandat cu anumite criterii de performanta. Criteriile de performanta le-am stabilit impreuna si vrem sa dam o directie pozitiva acestei societati, pentru ca ea la ora actuala este pe mare pierdere. Din punct de vedere financiar, i-am spus doamnei ca-mi doresc ca la sfarsitul unui an de zile, societatea sa nu mai fie pe pierdere.

A mai avut ca si criteriu sa omologheze 2-3 trasee turistice, ca sa putem sa aducem turisti din afara judetului, la 3 luni i-am cerut sa-mi prezinte un plan de dezvoltare a societatii, ce a mai avut… participarea in continuare la targuri si expozitii, identificarea unor posibilitati care sa aduca plus valoare societatii.

Eu sunt foarte multumit ca in momentul de fata putem semna un contract de mandat si avem niste obiective pe care care le putem cunatifica si in bani, si in actiuni si le putem verifica si evalua. Inainte nu exista asa ceva”.

Declaratia completa a  presedintelui CJ Braila pe aceasta tema, aici: