CICA SUNTEM PREGATITI PENTRU IARNA: AVEM 235 DE UTILAJE SI 1050 DE TONE DE MATERIAL ANTIDERAPANT

Si in aceasta iarna, pentru actiunile de deszapezire si combatere a poleiului, Primaria Braila va colabora cu cei 3 operatori cu care a avut contract in anii trecuti: SC Brai-Cata SRL, SC ECO SA, SC RER Ecologic Service SRL. Ca si primarul anterior, noul edil sef, Marian Dragomir, spera ca iarna nu va prinde nepregatite firmele amintite si nici pe subordonatii sai care trebuie sa urmareasca modul in care se face deszapezirea in municipiu. Pana una-alta, a fost pus la punct planul de actiune in caz de ninsori sau polei si s-au impartit responsabilitatile, pe hartie. Urmeaza sa vedem cum va functiona planul si in practica, la prima ninsoare…

Potrivit datelor prezentate de primarul Dragomir, si in aceasta iarna, operatiunile de deszapezire se vor efectua atat manual, cat si mecanic, cu utilaje specific pentru interventii in sezonul rece. Pentru operatiunile manuale, operatorii de salubritate au asigurata forta de munca pentru urmatoarele lucrari: indepartarea zapezii depuse in straturi de pe caile publice (treceri pietoni, rampe acces, parcuri, zone de agrement); * spargerea si indepartarea ghetii; incarcarea si transportul ghetii si zapezii. Forta de munca de care dispun firmele este urmatoarea: SC Brai-Cata SRL – 40 muncitori; SC ECO SA – 65 muncitori; SC RER Ecologic Service SRL – 40 muncitori.

Pentru operatiunile mecanice, operatorii au in dotare un numar total de 235 utilaje de deszapezire si transport zapada. In plus, stocurile de material antiderapant existent in prezent cuprind 120 de tone de nisip, 430 de tone de sare si 500 de tone de nisip amestecat cu sare.

“Utilajele de combatere a poleiului vor fi dotate cu semnale special luminoase de avertizare cu lumina galbena, montate astfel incat sa fie vizibile din toate directiile, iar personalul lucrator va fi dotat cu telefoane.

Formatiile de lucru vor desfasura operatiunile de deszapezire sau de combatere a poleiului pe un program de 12 ore, respectiv pe intervalele 7:00-19:00,  19:00-7:00, la finele programului efectuandu-se confirmarea orelor lucrate, orelor de stationare si dupa caz, a cantitatilor de material antiderapant folosite” – se arata in programul intocmit de Municipalitate, privind pregatirile pentru  deszapezire.