DRAGHINCESCU: ACHITAND DAUNE DE MILIOANE DE LEI FIRMEI GALACAMOR, CJ BRAILA AJUNGE SA PLATEASCA INCA O DATA TERENUL RESPECTIV

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a cerut conducerii CJ Braila sa faca o informare amanuntita cu privire la modul in care s-a ajuns ca institutia amintita sa plateasca firmei SC Galacamor SRL Galati despagubiri in valoare de aproape 4 milioane lei si sa aiba poprire pe conturi, din aceasta cauza.

Draghincescu a aflat, ca si ceilalti alesi locali, la cea mai recenta sedinta a CJ Braila, despre sentinta care obliga Consiliul Judetean la plata a 3,6 de milioane lei catre firma Galacamor, cu titlul de despagubiri, intr-un litigiu ce a vizat niste amenajari orezicole de pe o suprafata de 165,52 ha din zona comunei Vadeni. Consilierul PND este insa de parere insa ca informarea facuta in scris alesilor locali, pe aceasta tema, a fost una sumara si a cerut sa li se explice clar cum s-a ajuns ca CJ sa concesioneze un teren care teoretic, era liber sa sarcini, dar practic, includea amenajarile orezicole care erau proprietatea Galacamor: “Este aproape pretul terenului, adica daca socotim ca CJ are de dat 3.683.687 lei, pentru niste prejudicii pe care le-a creat unui agent economic, asta inseamna ca platim terenul inca o data. Noi tot nu suntem lamuriti – eu si cred ca nici colegul meu, care suntem prima data in CJ -, cum s-a putut intampla asa ceva, pentru ca inteleg ca a preluat CJ 1467,25 ha de teren de la ADS, cu niste investitii insemnand imbunatatiri funciare de la Galacamor SRL Galati. Nu inteleg ce investitii sunt alea si cat au fost de mari, de au ajuns la un pret care sa valoreze cat tot terenul”.

Amintim ca litigiul a pornit dupa ce CJ Braila a concesionat un teren primit de la Agentia Domeniului Statului, teren care figura in documentele oficiale ca fiind liber de sarcini, dar pe care, de fapt, se aflau niste bunuri din categoria “imbunatatiri funciare”, proprietate a firmei galatene.