DRAGOMIR: IN ACEASTA IARNA VOM TESTA O SOLUTIE NOUA DE DESZAPEZIRE. ACTIONEAZA PANA LA -35 GRADE, DAR E SCUMPA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, are de gand sa testeze in aceasta iarna o noua solutie pentru deszapezirea strazilor, despre care a aflat ca ar fi foarte buna, dar care costa mai mult decat  traditionala varianta cu sare sau cea cu nisip. Dragomir a precizat astazi ca va verifica eficienta solutiei amintite pe doua dintre arterele principale ale orasului si in functie de rezultate, va decide daca merita sa o foloseasca si in viitor, sau nu: “Am solicitat oferte pentru testarea unor solutii noi de deszapezire in municipiul Braila, vom vedea daca acestea au eficenta scontata sau nu. Una dintre acestea este o solutie de origine canadiana care poate actiona  pana la -35 de grade Celsius, avand insa un pret destul de mare; dar am zis ca pentru 2 artere din municipiul Braila ar fi foarte interesant sa o testam, pentru a vedea  daca aceste solutii moderne si scumpe reprezinta o alternativa la eterna sare. Este o solutie ecologica, care nu deterioreaza asfaltul, nici canalizarile, nici nu ataca coroziv masinile, dar are un pret destul de ridicat”.

Pe de alta parte, edilul sef vrea sa incerce in acest an, in premiera, si o varianta in care Municipalitatea sa se ocupe de deszapezirea trotuarelor, pe cateva din marile artere ale orasului.

Chestionat daca va fi atent si la modul in care se vor subcontracta lucrarile de deszapezire, avand in vedere ca in anii trecuti s-au intamplat cazuri in care diverse firme veneau pe ultima suta de metri cu cate un utilaj sau doua, ca sa mai castige si ele un ban, edilul sef a spus ca “nu este in atributia Primariei sa verifice distributia contractelor de deszapezire, pentru ca ele sunt incheiate de cei 3 operatori”.