DRAGOMIR: MINISTERUL SPORTULUI VA TRANSFERA BAZINUL DE INOT ACOPERIT CATRE PRIMARIE. PANA ATUNCI, MINISTERUL VA ALOCA BANI PENTRU REPARATII

Primarul Brailei, Marian Dragomir, da ca sigura preluarea de catre Municipalitate a bazinului acoperit al Liceului cu Program Sportiv, care in prezent este inchis, dat fiind ca nu prezinta siguranta in exploatare. Edilul sef a declarat astazi ca a discutat cu ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, care i-a spus ca este de acord cu transferul bazinului catre Primarie, insa exista o anumita procedura juridica ce trebuie urmata, pentru a se realiza acest lucru. Mai exact, este nevoie de o Hotarare a Consiliului Local Municipal, prin care CLM se declara de acord cu preluarea bazinului de inot, dupa care se promoveaza o Hotarare de Guvern prin care se dispune transferul administrarii bazei sportive catre Primarie – ceea ce va dura cateva luni.
Dragomir a mai precizat ca odata preluat bazinul de inot acoperit, nu va fi o problema pentru Municipalitate sa aloce fondurile necesare reabilitarii acestuia, astfel incat atunci cand va fi finalizat, copiii sa se poata antrena in siguranta acolo.
Amintim ca bazinul de inot a fost inchis in luna august, dupa ce Directia Judeteana pentru Sport si Tineret a constatat ca exista pericol de surpare a tavanului si ca structura de rezistenta de sub bazin poate ceda oricand, sub presiunea apei. Elevii de la clasele de inot se antreneaza acum “pe uscat”, insa Ministerul Tineretului si Sportului a promis ca vor fi alocati bani pentru reparatii, dat fiind ca transferul bazinului catre Primarie se va putea face abia anul viitor.