DRAGOMIR: NU E VINA PRIMARIEI CA IN OREZUL DIN AJUTOARELE ALIMENTARE UE ERAU GANDACEI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca situatia neplacuta inregistrata zilele trecute, cand o pensionara din municipiu a gasit gandacei in pungile cu orez primite in pachetul de ajutoare alimentare UE, nu reprezinta o premiera. Dragomir a explicat astazi ca s-a mai intamplat in trecut un asemenea caz, iar Municipalitatea trimis inapoi tot lotul de pungi cu orez, dupa care a primit alt lot.

Edilul sef a precizat ca Primaria este doar un intermediar si ca tot ce face este sa distribuie pachetele cu alimente primite, asadar, nu are nicio vina cand este vorba  despre acest tip de probleme: “Orezul am inteles ca a fost returnat. Este a doua oara cand apare aceasta problema cu orezul; ori furnizorul nu este unul serios, ori cei care au organizat licitatia trebuie sa ia masuri – si aici vorbim despre Guvern”.

Edilul sef a precizat ca nu se pune problema ca persoanele care vor primi de acum inainte ajutoare, sa le primeasca incomplete, fiindca va fi adus si de aceasta data un alt lot de orez.

De asemenea, Dragomir a amintit ca a inceput redistribuirea pachetelor cu ajutoare ramase in depozite, catre cei care au mai primit o data, fiindca circa 5.000 de beneficiari nu au venit sa-si ia alimentele, iar Municipalitatea nu le poate pastra la nesfarsit, mai ales ca sunt si produse perisabile.

Fostul primar, Aurel Simionescu, a tinut sa sublinieze, la randul sau, ca asa cum s-a intamplat si in alti ani, sunt mii de braileni care figureaza in acte ca avand o situatie materiala precara, ce au dreptul sa primeasca alimente gratuite, dar care nu vin sa-si ia aceste ajutoare, desi au la dispozitie luni de zile, pentru a face acest lucru.

Amintim ca la nivelul municipiului Braila au fost primite 29.190 de cutii cu alimente, pentru 14.595 de beneficiari, iar distribuirea lor a inceput din luna iunie. Pana pe 22 septembrie, si-au luat ajutoarele 9.530 de persoane, iar Municipalitatea avea in depozite la acea data inca 10.130 de cutii, pentru 5.065 de beneficiari. Dupa o ultima atentionare a celor care nu au venit sa-si ia pachetele, pe 10 octombrie, Primaria a inceput redistribuirea alimentelor catre persoanele care si-au luat deja pachetele la care aveau dreptul. Aceasta redistribuire continua, pe principiul “primul venit, primul servit”, pana la epuizarea stocului.

Pachetele cu ajutoare alimentare UE contin 4 litri de ulei, 2 kg de zahar, 2 kg faina, 4 kg malai, 2 kg orez, 2 pungi de paste fainoase, 2 conserve carne de vita, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve de pasta de tomate si 2 pungi de fasole.