MANGIUREA: CA SA NU MAI PLATIM APA DE PLOAIE, TREBUIE FACUTA O RETEA PLUVIALA CU BANI DE LA BUGETUL LOCAL. COSTA MULT

Directorul general al Companiei de Utilitati Publice “Dunarea”, Silviu Mangiurea, declara ca asa-numita “taxa pe apa de ploaie” poate fi eliminata din facuturile brailenilor numai daca se construieste o retea pluviala separata de cea de canalizare. In acest fel, apa de ploaie ar fi deversata direct in Dunare si nu ar mai trece prin Statia de epurare, ceea ce duce la acele costuri suplimentare din facturi.

Mangiurea a raspuns in acest fel consilierului municipal Sorin Ionita (PNL), care l-a intrebat astazi, in plenul CLM Braila, daca are in vedere o solutie pentru eliminarea „taxei pe apa de ploaie”. Directorul CUP “Dunarea” a precizat insa ca o astfel de retea pluviala costa foarte mult si ca nu exista posibilitatea sa se realizeze cu fonduri europene, fiindca nu exista finantari pentru asa ceva. Ca atare, ea trebuie facuta din banii Primariei – ceea ce e greu de crezut ca se va intampla prea curand.

“Vizavi de propunerea dvs, nu spun ca nu se poate realiza, dar acest lucru se poate realiza, cel putin la acest moment,  doar cu eforturile strict ale comunitatii, deci ale bugetului local, intrucat fondurile europene se refera strict la apa menajera; deci ca sa se faca un circuit separat al apei pluviale trebuie sa avem un efort al bugetului local. Daca comunitatea isi permite, tehnic, se poate rezolva problema, dar cu un efort financiar destul de mare”, a spus Silviu Mangiurea.