MANGIUREA: COSTUL LUCRARILOR DE INSTALARE A NOILOR CONTOARE DE APA, LA FACTURAREA INDIVIDUALA, ESTE MAI MIC DECAT LA GAZE

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) crede ca lucrarile care trebuie facute la bloc, in vederea trecerii la sistemul de contorizare si facturare individuala, sunt destul de complicate, atat din punct de vedere financiar, cat si al deranjului care se face in fiecare apartament, prin faptul ca se instaleaza noi tevi, separat de vechea retea de alimentare cu apa. Caprariu l-a intrebat  astazi pe directorul general al CUP “Dunarea”, Silviu Mangiurea, de ce nu se foloseste vechea retea, iar contoarele nu raman instalate in apartament, ca si pana acum.

Mangiurea a explicat ca solutia scoaterii contoarelor pe casa scarii tine atat de dorinta ca acestea sa poata fi citite oricand, de catre orice angajat CUP, fara sa fie nevoie sa intre in apartament si in plus, debransarea locuintei respective de la reteaua de alimentare cu apa se poate face la fel de usor, fara sa fie nevoie ca proprietarul sa-ti permita accesul in casa, pentru a-i opri furnizarea apei, in cazul in care este rau-platnic.

“Deranjul nu este deloc mare, solutia tehnica este foarte simpla. Este foarte simplu si mult mai ieftin decat la gaze, pentru ca teava de apa potabila va urmari in prima faza traseul tevii de gaze, de pe casa scarii pana la centrala de apartament; oricum acolo este o teava si cu ajutorul unei carote, se mai face o gaura de 2,5 cm prin care trece teava de apa rece. Iar de la centrala este traseul de apa calda care duce la bucatarie si la baie, deci mai vine o teava de jumatate de tol, care urmareste acelasi traseu.

De ce am afirmat ca este mai ieftin decat la gaze: la gaze folosim teava de otel trasa, care este foarte scumpa, iar la apa putem sa folosim polipropilena, care este ieftina”, a explicat Mangiurea.

Mai multe detalii tehnice despre lucrarile necesare in cazul trecerii la sistemul de contorizare si facturare individuala a consumului de apa potabila, aici: