MARIOARA NISTOR: MA INTREB ADESEA CUM MAI SUPORTA ROMANII LIPSA DE GRIJA A STATULUI FATA DE EI

Deputatul PMP de Braila Marioara Nistor considera ca guvernantii nu acorda suficienta atentie unor domenii de interes major pentru tara, cum ar fi cel al transporturilor. Intr-o declaratie politica intitulata „Transportul, un domeniu care pune Romania in miscare”, deputatul Nistor sustine ca domeniul trasporturilor “pune in miscare economia tarii” si ca atare, transportatorilor trebuie sa le fie sustinute si aparate interesele: “Ma intreb adesea cum mai suporta cetatenii acestei tari lipsa de grija a statului fata de ei, fapt pe care il constatam, din pacate, de prea multe ori. In ultimele saptamani, cei carora le-a ajuns, cum se spune in termeni populari, cutitul la os, au fost transportatorii.

Acestia simt ca statul nu-i protejeaza deloc in fata firmelor de asigurari, majoritatea cu capital strain, si astfel se creeaza un cadru favorabil pentru operatorii de transport straini, care au cheltuieli mult mai mici. Trebuie sa mai spun ca transportatorii din Romania au si mai multe de pierdut fata de cei din strainatate, din cauza pretului mult mai mare fata de alte state, la carburanti. Acestia prefera sa alimenteze din afara tarii, unde gasesc preturi mult mai bune la carburanti.

Romanii, toti, nu numai cateva categorii, trebuie sa se simta protejati in tara lor, trebuie sa simta ca autoritatile statului ii sustin. Si ma refer acum nu la protectia oferita de armata, ci la cea economica. Pentru ca tara noastra sa prospere, este nevoie ca agricultura si toate celelalte sectoare ale economiei sa fie sprijinite de stat prin diverse forme. Antreprenorul roman trebuie incurajat. Cetateanul roman trebuie sa simta ca Romania e a lui si nu vanduta altora!

Adesea ne limitam la a discuta doar despre problemele din domenii precum agricultura, educatia, sanatatea, pentru ca ele sunt chestiuni cu un mare impact in societate, dar neglijam problemele pe care le intampina transportatorii. De aceea, cred ca este foarte important sa scoatem in evidenta neajunsurile acestora, in vederea solutionarii lor.

Transportatori nu inseamna doar soferii de TIR, ci si cei care transporta marfa, dar si taximetristii. Toti fac parte din acest domeniu si toti sunt afectati de modul in care evolueaza lucrurile”.